ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 18:06
MENU CLOSE

Σοκολατένιες τρούφες με περισσεύματα

23.04.2025 06:16

Αυτές οι σοκολατένιες τρούφες θα σας μαγέψουν με τη γεύση και την εμφάνισή τους.

Με απλά υλικά, εύκολα βήματα και λίγα χρωματιστά σπρινγκλς ή άλλες επικαλύψεις διακόσμησης μπορείτε να ετοιμάσετε όμορφα κεράσματα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.  

Υλικά για τη Συνταγή

200 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια

3 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε

1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας με πορτοκάλι ή 1-2 κουταλάκια του γλυκού πάστα βανίλιας Μαδαγασκάρης (όχι εκχύλισμα)

Για την επικάλυψη

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα της επιλογής σας

Χρωματιστά ή σοκολατένια σπρίνγκλς  (προαιρετικά), τριμμένους ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο, σκόνη κακάο κτλ.

Εκτέλεση

1. Αρχικά θρυμματίστε τα μπισκότα ή τα κουλουράκια χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή χτυπήστε τα μέσα σε μια σακούλα με έναν ξύλινο πλάστη, μέχρι να πάρουν την μορφή της άμμου. Στη συνέχεια, προσθέστε το μασκαρπόνε, την πάστα βανίλιας αν χρησιμοποιήσετε, ή τη ζάχαρη με φλούδα πορτοκαλιού.

2. Ανακατέψτε καλά στο μούλτι ή ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

3. Πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και βάλτε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.

4. Στο μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί και ετοιμάστε τις διακοσμήσεις βάζοντάς τες σε ξεχωριστά μπολάκια.

5. Βυθίστε τις παγωμένες τρούφες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ή περιχύστε τις παντού με ένα κουτάλι.

6. Τοποθετήστε τα τρουφάκια στο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε αμέσως με τα χρωματιστά σπρινγκλς ή ότι άλλη διακόσμηση επιθυμείτε, προτού σκληρύνει η σοκολάτα.

Διαβάστε επίσης:

Σαλάτα με περισσεύματα πασχαλινών γεμιστών αυγών (διαβολικών) και μαρουλιού

Γαριδομακαρονάδα, αρωματική και πικάντικη με τοματίνια

Μακαρονοσαλάτα σε βαζάκι, με ρόκα, πέστο, λιαστές ντομάτες και ελιές

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 18:04
Exit mobile version