Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τις άθλιες συνθήκες υπερεργασίας και υπερ-εφημέρευσης των γιατρών και όλων των υγειονομικών στα νοσοκομεία της χώρας, που απειλεί την σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων, καταγγέλλει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.
Αφορμή είναι ο σοβαρός τραυματισμός μιας Παθολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Αγιος Ανδρέας», που προήλθε μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου της με διερχόμενο τρένο του προαστιακού εντός πόλης, «σε διάβαση που είχε ελλιπή φύλαξη και προστασία, με μπάρα μικρότερη από το μήκος της διασταύρωσης» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΑ.
Η γιατρός, σύμφωνα πάντα το ΕΚΑ, επέστρεφε στο σπίτι της, το Μεγάλο Σάββατο, «μετά από σχεδόν 30 ώρες συνεχούς εφημερίας χωρίς ανάπαυση» όταν έγινε το τροχαίο.
«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και περαστικά στη συνάδελφο Παθολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». Η συνάδελφος τραυματίστηκε βαριά το Μ. Σάββατο, Πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό ατύχημα με βάση την κείμενη νομοθεσία, αφού η συνάδελφος επέστρεφε από το νοσοκομείο, μετά από πολύωρη εφημερία (σχεδόν 30 ώρες συνεχούς εργασίας χωρίς ανάπαυση).»
Το ΕΚΑ καταγγέλλει ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό και θυμίζει ότι την Μ. Παρασκευή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, πέθανε αιφνίδια εν ώρα εργασίας ένας τραυματιοφορέας που εργαζόταν διπλοβάρδια.
Ακόμα αναφέρει το πρόσφατο τροχαίο γιατρού όπου κατά την επιστροφή της από τη δουλειά, «την πήρε ο ύπνος στο τιμόνι από την υπερκόπωση, μετακινημένη από τις Σέρρες με υποχρεωτικό «εντέλλεσθε» για κάλυψη εφημερίας στη Δράμα»
Επίσης θυμίζει την πτώση άλλου ειδικευόμενου γιατρού από μεγάλο ύψος, που είχε λιποθυμήσει από την κούραση μέσα στο νοσοκομείο και σώθηκε από θαύμα.
Και τέλος υπενθυμίζει την περίπτωση της Αναισθησιολόγου από τη Θεσσαλονίκη που υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο σε συνθήκες εξοντωτικής υπερεφημέρευσης και υπερεργασίας.
«Δεν θα επιτρέψουμε καμιά προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών τρίτων (Hellenic Train, ΟΣΕ) καθώς στην Πάτρα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τα τροχαία με τρένα εντός του αστικού ιστού.» αναφέρει το ΕΚΑ και συνεχίζει: «Είναι εξοργιστικό ότι η εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη της πολυτραυματία συναδέλφου, που νοσηλεύεται ακόμα με πολλαπλά τραύματα στο σώμα της, ως βασικής υπαίτιου του ατυχήματος!».
Μάλιστα χαρακτηρίζει «εξοργιστικό ότι ο κρατικοπληρωμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ καθυβρίζει τη συνάδελφο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «απρόσεχτη, επικίνδυνη» κτλ.
Το ΕΚΑ καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «να πάρουν θέση και να καταγγείλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον εισαγγελέα τις βαρύτατες ευθύνες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που εξωθεί τους γιατρούς σε παράβαση της νομοθεσίας περί ανώτατων ωρών εργασίας ανά εβδομάδα, με κίνδυνο την ίδια μας την ακεραιότητα και τη ζωή.»
Διαβάστε επίσης:
Πώς ο Έλον Μασκ και η τεχνητή νοημοσύνη «καταστρέφουν» εταιρίες
Ισραήλ: Πλήρη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας ζήτησε ακροδεξιός υπουργός του Νετανιάχου
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.