Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
«Οι σημερινές ανακοινώσεις είναι παραδοχή των ευθυνών σας για τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων», ανέφερε στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη σειρά μέτρων για την ελάφρυνση των βαρών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μετά τη δημοσιοποίηση του υπερπλεονάσματος των 11,4 δισ. ευρώ για το 2024.
Ο Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις χαρακτήρισε «επικοινωνιακά τρικ» και «ασπιρίνες».
«Με μέτρα-ασπιρίνες, ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και των καρτέλ, προσπαθεί να σταματήσει την κατάρρευσή του. Κύριε Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι δοκιμάζονται εδώ και χρόνια από τη δική σας πολιτική.
Και η «υπεραπόδοση» των φόρων είναι τα δισεκατομμύρια που κλέβονται από τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις δικές σας φοροεισπρακτικές πολιτικές και την επίμονη άρνηση μείωσης των έμμεσων φόρων.
Για να γλιτώσουν οι πολίτες από αυτές τις άδικες πολιτικές, πρέπει να γλιτώσουν από τη δική σας κυβέρνηση. Οι σημερινές ανακοινώσεις είναι παραδοχή των ευθυνών σας για τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.
Αν θέλετε να στηρίξετε τους πολίτες, σας προτείνω αύριο να ανακοινώσετε 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, 13η σύνταξη, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους συνταξιούχους, δημόσια πολιτική στέγης, δημόσια κοινωνική εργατική κατοικία και μείωση -έως και αναστολή- του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει 10+1 κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις (shorturl.at/uyD3S) οι οποίες πραγματικά στηρίζουν τους πολίτες.
Αυτά τα μέτρα όμως απαιτούν αλλαγή κυβέρνησης και εφαρμογή προοδευτικής πολιτικής. Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης δεν υπάρχει επιστροφή. Παραμένει ένας απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια».
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.