Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον μιας ομάδας τουριστών στο ινδικό Κασμίρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 224 ανθρώπους, δήλωσαν πολιτικά στελέχη κομμάτων και μια πηγή της αστυνομίας.
Τον νεότερο αριθμό των θυμάτων της επίθεσης ενόπλων εναντίον μιας ομάδας τουριστών, έδωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να κατονομαστεί. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημος αριθμός νεκρών, αλλά οι αρχές έκαναν λόγο για την πιο φονική τέτοια επίθεση στην περιοχή εδώ και χρόνια.
BREAKING:
— Visegrád 24 (@visegrad24) April 22, 2025
At least 27 Hindu tourists murdered in an Islamist terror attack in Kashmir.
Pakistani terrorists checked IDs or forced male victims to pull their pants down before shooting them to make sure they were killing Hindus.
The woman pictured was there on her honeymoon 🇮🇳 pic.twitter.com/ylZtRUsUTn
«Καταδικάζω έντονα αυτή την άνανδρη επίθεση σε τουρίστες στο Παχαλγκάμ, η οποία άφησε πέντε νεκρούς και πολλούς άλλους τραυματίες», δήλωσε ο Μεχμπούμπα Μούφτι, πρώην τοπικός σύμβουλος και αρχηγός ενός κόμματος της αντιπολίτευσης.
«Αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες στόχευσαν αθώους, άοπλους τουρίστες που είχαν έρθει για να επισκεφθούν το Κασμίρ», δήλωσε σε ινδικά μέσα ενημέρωσης ο Ραβίντερ Ράινα, μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Μια αστυνομική πηγή στο Reuters έκανε επίσης λόγο για τουλάχιστον πέντε τουρίστες νεκρούς και οκτώ τραυματίες από φερόμενη επίθεση ενόπλων από ομάδες μαχητών. Η πηγή δήλωσε ότι πρόκειται για την πιο φονική τέτοια επίθεση στην περιοχή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Το Παχαλγκάμ είναι ένας δημοφιλής προορισμός σε μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους. Η τοποθεσία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, καθώς η βία των μαχητών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Περίπου 3,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το Κασμίρ το 2024, στην πλειονότητά τους Ινδοί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Μια αυτονομιστική εξέγερση ανταρτών μαίνεται από το 1989 στο ινδικό Κασμίρ. Οι αντάρτες απαιτούν ανεξαρτησία ή ένωση με το Πακιστάν, το οποίο ελέγχει ένα μικρότερο τμήμα της περιοχής του Κασμίρ και, όπως η Ινδία, διεκδικεί την περιοχή στο σύνολό της.
Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι υποστηρίζει ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κοιλάδα της Σριναγκάρ, κάτι το οποίο το Πακιστάν εξακολουθεί να διαψεύδει.
Οι μάχες υποχώρησαν από το 2019, όταν η κυβέρνηση Μόντι επέβαλε άμεσο έλεγχο της περιοχής από το Νέο Δελχί μετά την ανάκληση του ειδικού καθεστώτος αυτονομίας του Κασμίρ.
Διαβάστε επίσης:
Η κηδεία και τα σχέδια διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου – Πιθανά όλα τα σενάρια στο κονκλάβιο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.