Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε αστυνομική επιχείρηση στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε οργανωμένο κύκλωμα που νόθευε ηλιέλαιο και το διακινούσε ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο».
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν παράνομο παρασκευαστήριο και χώροι προσωρινής αποθήκευσης των νοθευμένων προϊόντων.
Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 15 τόνοι νοθευμένων ελαίων, συσκευασμένοι σε δοχεία των 15 λίτρων.
Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα, ενώ δύο ακόμη καταζητούνται και περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ένας 55χρονος Έλληνας, καθώς και η 51χρονη σύζυγός του. Ο 33χρονος γιος τους είναι μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται.
Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία (με τη μορφή νόθευσης), χρήση παραποιημένων σημάτων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 55χρονος είχε συλληφθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για παρόμοιες πράξεις, τότε όμως αντιμετώπισε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκε ελεύθερος.
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Επίδοξοι διαρρήκτες εγκλωβίστηκαν στην ταράτσα πολυκατοικίας
Θεσσαλονίκη: Πόσο επηρέασε την ατμοσφαιρική ρύπανση η λειτουργία του μετρό
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.