search
ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 09:04
MENU CLOSE

Podcast – Διονύσης Χαριτόπουλος: «Γράφω για τους φτωχούς κι έχω κατανόηση για τους παραβατικούς»

13.04.2025 08:00
PODCAST 1460×820 ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο σπουδαίος συγγραφέας με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου βιβλίου του με τίτλο «Ο κόκκινος καθηγητής» (εκδ. Τόπος) μίλησε στο topontiki.gr.

Αναφέρθηκε στην υπόθεσή του και το χαρακτήρισε «ταυτοτικό». Τόνισε ότι είναι ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό βιβλίο και τα πρόσωπα που περιγράφει είναι υπαρκτά στην πλειοψηφία τους.

Για μια ακόμα φορά υπογράμμισε την αγάπη του για τον Πειραιά και τους κατοίκους του λέγοντας ότι «γράφω για τους Πειραιώτες επειδή είμαι ένας από αυτούς».

Και το νέο βιβλίο του στον Πειραιά διαδραματίζεται και το χαρακτήρισε ως ένα «Χρονικό» αφού αναφέρεται στα μετακατοχικά χρόνια, στον εμφύλιο, αλλά φθάνει και μέχρι τις μέρες μας.

Διαβάστε επίσης

Podcast – Υρώ Μανέ: «Τέχνη και κυρίως το Θέατρο είναι παραθυρα στη ζωή»

Podcast – Δημήτρης Φιλιππίδης: «Θέλω να δοκιμαστώ στα πάντα, σε όλα τα είδη του Θεάτρου»

Podcast – Σπύρος Πετρουλάκης: «Στα μυθιστορήματά μου επιλέγω τους τόπους που έχω επισκεφτεί και έχω ζήσει πράγματα και συνήθειες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 09:04