ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 10:50
MENU CLOSE

Δομινικανή Δημοκρατία: Τραγωδία χωρίς τέλος, στους 221 οι νεκροί από την κατάρρευση της οροφής στο club (photos/video)

11.04.2025 08:08

Οι επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και ανάσυρσης των θυμάτων στη Σάντο Ντομίνγκο, την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκαν χθες, μετά την κατάρρευση τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη της οροφής νυχτερινού κέντρου γεμάτου κόσμο εν μέσω συναυλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες ο τελικός απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 221 νεκρούς.

Αρχικά, έκαναν λόγο για πεντακόσιους ως χίλιους.

Στη συναυλία στο κέντρο αυτό είχαν συγκεντρωθεί πολιτικοί, αθλητές και διασημότητες.

«Σήμερα η επιχείρηση έρευνας, διάσωσης και ανάκτησης των θυμάτων τερματίστηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας,. ο Ομέρο Φιγκερόα, σε βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Τώρα είναι ώρα να περάσουμε στην επόμενη φάση, που είναι να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε τι έγινε».

Η κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως ενέκρινε τη συγκρότηση επιτροπής ειδικών, ντόπιων και ξένων, για να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης της οροφής του δημοφιλούς κλαμπ, πρόσθεσε ο Φιγκερόα.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης, που βρίσκονταν επιτόπου ως χθες το πρωί (τοπική ώρα), μπόρεσαν να βγάλουν ζωντανούς σχεδόν 200 ανθρώπους τις ώρες που ακολούθησαν την καταστροφή.

Ο Χουάν Μανουέλ Μέντες, ο επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (COE), παραδέχτηκε χθες πως «αυτή ήταν η πιο δύσκολη αποστολή που χρειάστηκε να φέρω σε πέρας τα 20 χρόνια που διοικώ» το COE, προτού διακόψει τη συνέντευξη Τύπου, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Μετά τον τερματισμό της επιχείρησης των σωστικών συνεργείων, οικογένειες αγνοουμένων, που παρέμεναν στην περιοχή για μέρες, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας η μια την άλλη, άρχισαν να φεύγουν.

Ο Ρούμπι Πέρες, αστέρας της μουσικής μερένγκε, που εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο, έχασε τη ζωή του όταν έγινε η κατάρρευση.

Δυο παλαίμαχοι παίκτες του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ (MLB), σκοτώθηκαν επίσης.

Ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Λουίς Αμπιναδέρ ήταν παρών στην κηδεία του καλλιτέχνη χθες.

Διαβάστε επίσης:

Προεδρικές εκλογές στον Ισημερινό: Οι υποψήφιοι ολοκλήρωσαν την εκστρατεία σε ατμόσφαιρα έντασης

Μεξικό: Θα επιτευχθεί συμφωνία στη διαμάχη με τις ΗΠΑ για τη διανομή νερού

Μία κρύο μία ζέστη από τον Τραμπ: Θα θέλαμε συμφωνία με την Κίνα για τους δασμούς, λέει μετά το 145%

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 10:50
Exit mobile version