Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας προβλέπεται σήμερα και αύριο με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (συνολικά κατά 12 με 15 βαθμούς), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και με χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από απόγευμα έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, η επαναφορά του υδραργύρου σε κανονικές τιμές αναμένεται μετά το Σαββατοκύριακο.
Αιτία της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού είναι η κίνηση ψυχρών αερίων μαζών οι οποίες θα επηρεάσουν τη χώρα μας από Βορρά προς Νότο.
H πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Τετάρτης 19/03, ενώ από την Πέμπτη 20/03 αναμένεται σταδιακή άνοδος. Παρόλα αυτά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα την Πέμπτη 20/03 και την Παρασκευή 21/03.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας προβλέπεται την Τρίτη 18-03-2025 και την Τετάρτη 19-03-25 με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (συνολικά κατά 12 με 15 βαθμούς), με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και με χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από το απόγευμα της Τρίτης έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.
Πιο αναλυτικά:
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Ισχυρές βροχές στη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 18-03-25 μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 18-03-25 και έως τα ξημερώματα της Τετάρτης 19-03-2025.
Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:
α. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης 18-03-25 έως και το βράδυ της ίδιας μέρας στα ορεινά, τα ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
β. Από αργά το απόγευμα της Τρίτης 18-03-25 έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19-03-25 στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.
γ. Την Τετάρτη 19-03-25 έως και τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr www.oldportal.emy.gr
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές από το απόγευμα στη Χαλκιδική.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές από το απόγευμα στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στην Ήπειρο.
Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5, στο βόρειο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές από νωρίς το απόγευμα στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στην Εύβοια, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε επίσης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κατερίνης
Θεσσαλονίκη: Δέντρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα – Μπλόκαρε όλον τον δρόμο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.