Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Διαμαρτυρία έξω από την Εθνική Πινακοθήκη πυροδότησε ο βανδαλισμός των έργων τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη από τον βουλευτή της «Νίκης», Νίκο Παπαδόπουλο.
Σύμφωνα με το rodosreport.gr, διαμαρτυρόμενοι συγκενρώθηκαν έξω από τον χώρο της Πινακοθήκης, το μεσημέρι της Κυριακής, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τη Θεοκρατία».
Aνάμεσα στους συγκεντρωμένους, βρέθηκε και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, όπως σε κάλεσμά του στο Facebook χθες Σάββατο ανέφερε: «Όλοι οι σκεπτόμενοι δημοκρατικοί πολίτες αύριο Κυριακή, στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από την Εθνική Πινακοθήκη. Δεν θα επιτρέψουμε σε καθοδηγούμενες συμμορίες σκοταδιστών ηλιθίων, που πιστεύουν ότι με λιτανείες μπορούν να προκαλούν ή να αποτρέπουν φυσικά φαινόμενα όπως οι βροχές και οι σεισμοί, να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην Ελλάδα του 2025. Ο Μεσαίωνας δεν θα επιστρέψει μονάχα εάν του φράξουμε εμείς τον δρόμο».
Η Εθνική Πινακοθήκη ανακοίνωσε πως τα έργα της έκθεσης που βανδάλισε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος, απομακρύνθηκαν από το δάπεδο, σύμφωνα με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αφαιρέθηκαν οριστικά.
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως η απόφαση για οριστική απόσυρση των έργων ή όχι θα ληφθεί από τη διοίκηση αύριο Δευτέρα.
«Τέθηκαν θέματα ασφάλειας για τα έργα. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι απειλούν πως και στη θέση αυτή, (κάτω στο πάτωμα) θα το ποδοπατήσουν και θα καταστρέψουν. Επομένως τέθηκε το θέμα της ασφάλειας των έργων, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της Πινακοθήκης, αλλά και της ασφάλειας των υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να υφίστανται αυτή την ψυχολογική πίεση», επισήμανε, κάνοντας λόγο για πληθώρα απειλών.
«Για αυτό είμαι εδώ για να εκφράσω αυτούς τους φόβους, τα παράπονα, και κυρίως για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα», πρόσθεσε, αναφέροντας πως πήγαν άνθρωποι εκεί και απείλησαν εκ νέου μετά τον βανδαλισμό από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο.
Μάλιστα, ο κ. Οικονομόπουλος άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθούν μηνύσεις.
Διαβάστε επίσης:
Νίκος Πλακιάς: «Ο ανασχηματισμός έπρεπε να γίνει όταν στο Μεταφορών ήταν ο Καραμανλής» (Video)
Ο καιρός τρελάθηκε: Έντονη χαλαζόπτωση στο Μέτσοβο – Με 26άρια στις παραλίες στην Αττική
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.