search
ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 08:36
MENU CLOSE

ΟΔΔΗΧ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο

14.01.2025 11:10
omologa_new

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, με το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο πραγματοποιεί την πρώτη έξοδο στις αγορές για το 2025.

Σύμφωνα με την αρχική καθοδήγηση (guidance) το κουπόνι της έκδοσης είναι στις 107 μονάδες βάσης πλέον του Mid-Swap (2,58%), ήτοι περί το 3,65%.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Εθνική Τράπεζα και Societe Generale να πραγματοποιήσουν την έκδοση.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας για το 2025 προβλέπει δανεισμό χαμηλότερο από τον αντίστοιχο περυσινό ο οποίος θα φτάσει στα 8 δισ. Τα 6 δισ. ευρώ περίπου εκτιμάται ότι θα εξασφαλιστούν από εκδόσεις νέων ομολόγων και τα υπόλοιπα περίπου 2 δισ. ευρώ από τις επανεκδόσεις υφιστάμενων ομολόγων.

Σημαντικό μέρος του ποσού που θα δανειστεί η Ελλάδα αναμένεται να κατευθυνθεί για νέες πρόωρες αποπληρωμές χρέους 5 δισ. μέσα στο 2025.

Διαβάστε επίσης:

Αυτόματη απαλλαγή δημοτικών τελών για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ανεβαίνει το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα στα 11.620 ευρώ για τους επαγγελματίες – Τι φόρους θα πληρώσουν

Προ των πυλών νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων λόγω ανόδου του Brent και υποχώρησης του ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 08:33