Μέσω IRIS η πληρωμή εισφορών για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους από 15 Ιανουαρίου 2025
Από την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2025, τίθεται σε εφαρμογή ένας νέος, σύγχρονος τρόπος πληρωμής εισφορών για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένουςμέσω του συστήματος IRIS (Interbanking Retail Instant Payments Settlement). Η υπηρεσία παρέχει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών τους μέσω του e-banking ή του mobile banking.
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, σε συνεργασία με τα στελέχη του Φορέα και με την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεχίζει με συνέπεια το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Στόχος της παραμένει η παροχή μιας πιο αποτελεσματικής, φιλικής και προσιτής εξυπηρέτησης για τους πολίτες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η μείωση του διοικητικού κόστους.
Σημειώνεται ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια της ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης που έτυχαν προηγούμενες επιλογές πληρωμών, όπως το σύστημα IRIS και η online ΔΙΑΣ, για εργοδότες και οφειλέτες.
Διαβάστε επίσης
Αύξηση 81% στις ρυθμίσεις του Εξωδικαστικού Μηχανισμού το 2024
Η Ελλάδα «βγαίνει» στις αγορές με 10ετές ομόλογο
Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού