search
ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 10:53
MENU CLOSE

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Μεγάλη ταλαιπωρία ασθενών λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου- Πηγαινοέρχονταν σε άλλα νοσοκομεία

10.12.2024 15:02
ippokrateio thessaloniki- new

Μια αδιανόητη ταλαιπωρία έζησαν οι ασθενείς που επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης σε δυο εφημερίες  στις 27 Νοέμβριου και την 1η του Δεκέμβριου.

Εξαιτίας βλάβης του αξονικού τομογράφου του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί ασθενείς αναγκαστικά μεταφέρονταν στα νοσοκομεία «Αγιος Παύλος» και «Παπαγεωργίου» προκειμένου να υποβληθούν στην αναγκαία αυτή εξέταση.

Η  Νοσοκομειακή Επιτροπή Ιατρών  σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εικόνα των ασθενών που πηγαινοέρχονταν σε άλλα νοσοκομεία για να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία, ουσιαστικά αποδεικνύει «την  πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας, που έχει ως συνέπεια πέρα από την ταλαιπωρία των ασθενών, την επισφαλή λειτουργία της εφημερίας λόγω καθυστερημένης ή και ελλιπούς διάγνωσης».

Αναλυτικά όπως αναφέρουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Ιπποκρατείου,  λόγω βλάβης από το πρωί της γενικής εφημερίας την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου τα επείγοντα περιστατικά  που έπρεπε να κάνουν αξονική μεταφερόταν στο νοσοκομείο του «Άγιου Παύλου» και επέστρεφαν για εισαγωγή στο Ιπποκράτειο.

Παρόλο που η βλάβη αποκαταστάθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το απόγευμα, στην επόμενη γενική εφημερία της Κυριακής 1 Δεκέμβριου λόγω της κακοκαιρίας πλημμύρισε ο 1ος όροφος όπου είναι εγκατεστημένος ο αξονικός, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να μεταφέρονται αυτή τη φορά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα με την επιτροπή γιατρών ο αξονικός τομογράφος αποτελεί εξέταση πρώτης γραμμής και κάθε διακοπή της λειτουργίας του δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου.

 «Είναι απαράδεκτο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας με τη μεγαλύτερη προσέλευση πανελλαδικά στα επείγοντα να λειτουργεί μόνο ένα μηχάνημα αξονικού και οι ελλείψεις προσωπικού για τη λειτουργία του να παραμένουν. Το παλιό μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε εφεδρικά μπορεί να κάνει μόνο τομογραφίες εγκεφάλου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει όλο το εύρος των απαιτούμενων εξετάσεων στο Ιπποκράτειο. Επίσης η ανεπαρκής συντήρηση των απαρχαιωμένων κτιριακών υποδομών λόγω των περικοπών στη δημόσια υγεία είναι η αιτία της πλημμύρας του χώρου» αναφέρουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Οι παρεμβάσεις που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα

Οι γιατροί αναφέρουν ότι η μοναδική  λύση για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του τμήματος αξονικού, είναι η εγκατάσταση δεύτερου νέου σύγχρονου μηχανήματος  αξονικού και μαζικές προσλήψεις διπλάσιου μόνιμου προσωπικού, δηλαδή ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, διεκδικούμε αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για υποδομές και προσλήψεις με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το κέρδος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Καφές: Από τι προστατεύει την υγεία – Τι έδειξε νέα μελέτη

Δημήτρης Παρασκευής: Οι γυναίκες και οι νέοι είναι περισσότερο διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια

Άνοια: Ποιες πρωτεΐνες συνδέονται με τη γήρανση του εγκεφάλου – Οι αλλαγές στις ηλικίες των 57, 70 και 78 ετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 10:53