ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 10:56
MENU CLOSE

Ουκρανία: Σε επίπεδο πρεσβευτών η έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, στη σκιά του «Oreshnik» - Ο Ρούτε μίλησε με Τραμπ, ανήσυχος ο Ζελένσκι

23.11.2024 23:08

Η δυναμική του βαλλιστικού πυραύλου Oreshnik και η ευθεία απειλή του Πούτιν για γενική σύρραξη, παράλληλα με την απόφασή του να παράγει μαζικά τους συγκεκριμένους πυραύλους, έχει σημάνει συναγερμό στο ΝΑΤΟ.

Ολα αυτά, συν το ότι η Βόρεια Κορέα έχει ήδη στείλει στρατιώτες (10.000 αναφέρει το Πεντάγωνο) που ετοιμάζονται να μπουν στο πεδίο της μάχης, έφερε το ΝΑΤΟ να αποφασίσει έκτακτη συνεδρίαση για την Ουκρανία, η οποία θα γίνει στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο πρεσβευτών.

Αυτό καθώς την ίδια ημέρα ο γ.γ. Μαρκ Ρούτε, θα βρίσκεται στην Ελλάδα όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπ. Αμυνας Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Ρούτε ωστόσο έχει ήδη μιλήσει, με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, για να βολιδοσκοπήσει και τις προθέσεις του καθώς σε δύο μήνες αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ. Δεν ειπώθηκε τι είπαν οι δύο άνδρες, ωστόσο η στάση του Τραμπ κρίνεται κομβική από αναλυτές. Εξάλλου, προεκλογικά στις ΗΠΑ έλεγε πως θα τελειώσει «τον πόλεμο σε 24 ώρες».

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς ακόμη και υποστηρικτές του Πούτιν, όπως ο Βίκτορ Ορμπαν, ζητούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ρωσικές απειλές. 

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας, δεν αποκλείει πλέον κι αυτός το ενδεχόμενο παγκόσμιας σύρραξης, καθώς ο πόλεμος μπαίνει σε μία αποφασιστική φάση.

Διαβάστε επίσης:

Φιντάν: «Η Χαμάς δεν μετακομίζει στην Τουρκία»

Καμία «κόκκινη γραμμή» στην υποστήριξη της Ουκρανίας – Τι άφησε ανοιχτό ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Μπορέλ: «Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν μπορούν να επιλέγουν αν θα εφαρμόζουν ή όχι τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 10:55
Exit mobile version