Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, με κυρίαρχα αιτήματα τις ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τα ανθρώπινα ωράρια και τη δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
«Ως εδώ! Δεν πρόκειται να δεχτούμε μετά από 10 χρόνια μνημονίων, κρίσης, εμπάργκου στις προσλήψεις στην υγεία, περικοπές στους μισθούς μας και στα δικαιώματά μας, να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας και σε περίοδο ανάπτυξης για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων. Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας! Δεν ανεχόμαστε να γίνει η απώλεια συνήθεια μας!» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος καλώντας στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η ΟΕΝΓΕ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας για «ψέματα» και «δημιουργικά μαθηματικά» και επισημαίνει ότι για «να δικαιολογήσει την τραγική υποστελέχωση, αξιοποιεί το κριτήριο της πληρότητας λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία».
Παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο σύστημα εφημεριών επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: « Η καθημερινή εφημέρευση των νοσοκομείων, για να κρύψουν κάτω από το χαλί το χάλι με τα ράντζα, θα γονατίσει το προσωπικό, θα αυξηθεί η εντατικοποίηση, οι διπλοβάρδιες, η υπερεφημέρευση. Η τακτική δωρεάν λειτουργία των νοσοκομείων θα τιναχτεί στον αέρα. Θα μειωθούν δραστικά οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στο πρωινό ωράριο, οι τακτικές ιατρικές πράξεις, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ασθενών να οδηγείται αναγκαστικά στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας».
Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί:
«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων μας. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ανθρώπινα ωράρια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό» τονίζει η ομοσπονδία.
Διαβάστε επίσης:
Μαρινέλλα: Βγαίνει σήμερα από την Εντατική – Ποια είναι τα στάδια αποκατάστασης (Videos)
Αίγλη Ζαππείου: Ανοίγει ξανά μετά από 4 χρόνια – Ιστορία 120 ετών
Καιρός: Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία, έρχεται κρύο από την Πέμπτη (Video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.