search
ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 05:08
MENU CLOSE

Πατέρας του 26χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ: «Τον σκότωσαν στο άνθος της ζωής του – Αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους»

02.10.2024 16:03
tel_aviv_tram-1-1536×864-1

Ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά Καρούση, που έχασε τη ζωή του στο τρομοκρατικό χτύπημα σε σταθμό του Τελ Αβίβ, το βράδυ της Τρίτης, μίλησε στην ΕΡΤ για τον γιο του και το τραγικό περιστατικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο νεαρός είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και διπλή ιθαγένεια, τόσο ελληνική όσο και ισραηλινή.

Ο 26χρονος ήταν γιος πολύ γνωστού νευρολόγου στα Ιεροσόλυμα, ο οποίος πήγε από τη Θεσσαλονίκη στο Ισραήλ το 1988. Γιατρός είναι και η μητέρα του.

Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση. Ο πατέρας του βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πως ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

Όπως λέει, δεν μπορούσε να μάθει νέα του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές. Με βαθιά θλίψη στέλνει το δικό του μήνυμα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην περιοχή με θύματα αθώους ανθρώπους.

«Αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους»

Συγκεκριμένα ανέφερε «Φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν.

»Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».

«Ήταν καλόκαρδος και ευαίσθητος και πάντα βοηθούσε τους πάντες», δήλωσε στο ισραηλινό Channel 12 ένας από τους συμφοιτητές του.

«Εξέφραζε απέραντη αισιοδοξία μπροστά σε κάθε δυσκολία που συναντούσε. Ήταν ταλαντούχος, αστείος και ταπεινός. Ήταν πάντα ευγενικός με τους ανθρώπους γύρω του και ήταν ένας πιστός φίλος που έβλεπε το καλό σε όλους. Ήταν ταλαντούχος πιανίστας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Μάχες σώμα με σώμα στον Λίβανο – «Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο» προειδοποιεί η Χεζμπολάχ το Ισραήλ, τον πρώτο νεκρό ανακοίνωσαν οι IDF

Ισραήλ: Persona non grata ο γ.γ. του ΟΗΕ

Από ανερχόμενο αστέρι του αμερικάνικου φούτμπολ, κατά συρροή δολοφόνος – Η ιστορία του Γκλεν Γουάιτ που εκτελέστηκε στο Τέξας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.04.2025 00:59