search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 20:02
MENU CLOSE

O ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασία με καπνιστό χέλι – Κίνδυνος λιστερίωσης (photo)

03.07.2024 11:20
kapnisto_xeli_new
pixabay.com

Με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε προϊόν καπνιστού χελιού, διότι υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια Eλέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού χελιού, με την εμπορική ονομασία «ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ» με αριθμό παρτίδας 1117324146 και ημερομηνία λήξεως 29/08/2024, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Επιχείρηση Β.ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στο Ψαθοτόπι Άρτας.

Μετά την εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Ο δολοφόνος περίμενε 1,5 ώρα τον Στάθη κάτω από το γραφείο του (Video)

Πύργος: Χτύπησε την σύντροφό του και εξαφανίστηκε – Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κρήτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 20:01