search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:59
MENU CLOSE

Ψυχικό: Στη Μύκονο το «κλειδί» για την εκτέλεση του τοπογράφου; Τι ερευνούν οι αρχές (photos/videos)

02.07.2024 13:38
psixiko-1

O 54xχρονος τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης είναι ο 54χρονος άνδρας που έπεσε νεκρός το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης έμενε στο Χαλάνδρι, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Ενώ αρχικά οι αρχές προσανατολίζονταν στο σενάριο ο 54χρονος να βρέθηκε «στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή» καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητο του συνεταίρου του, φαίνεται ότι τα νέα στοιχεία και η επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος δείχνουν ότι το κίνητρο της δολοφονίας του τοπογράφου κρύβεται πιθανόν στη Μύκονο.

Ο Παναγιώτης Στάθης είχε αρκετές δουλειές στο νησί, καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000. και φαίνεται να είχε αναλάβει τοπογραφικές μελέτες για μεγάλα έργα, όμως δεν φαινόταν μπλεγμένος σε ύποπτες δραστηριότητες και δεν είχε ποινικό μητρώο.

Το 2021 ωστόσο είχε προβεί σε καταγγελία, με τους δράστες της επίθεσης να μην εντοπίζονται, ενώ φέρεται να είχε ξυλοκοπηθεί και στη Μύκονο, περιστατικό που δεν κατήγγειλε επίσημα στις Αρχές.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως στηΜύκονο φέρεται να είχε και αψιμαχίες με άλλους επιχειρηματίες που ασχολούνταν με τον κλάδο του real estate.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δολοφόνος είχε παρακολουθήσει αρκετές ημέρες πριν το θύμα και γνώριζε καλά ότι αυτός χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ΙΧ ενώ θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο δράστης παρακολούθησε το θύμα από τη στιγμή που βγήκε από το σπίτι του σήμερα το πρωί.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν επίσης ότι ο δράστης είναι επαγγελματίας εκτελεστής και έμπειρος στη χρήση όπλων. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς ότι επέβαινε μόνος του στη μοτοσικλέτα, σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις που αυτός που πυροβολεί είναι συνεπιβάτης σε μηχανή που οδηγεί συνεργός του.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη στυγερή δολοφονία ήρθε στο «φως» συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης.

Διαβάστε επίσης:

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» οι συνεργασίες του τοπογράφου – Οι σχέσεις με τη Μύκονο και η καταγγελία για ξυλοδαρμό (videos)

Βέροια: Θανατηφόρα παράσυρση 85χρονου

​Ιωάννινα: Αλβανός κρατούμενος φέρεται ως «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης εντός φυλακών – Οκτώ συλλήψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:59