search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 17:04
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι τραυματιοφορείς – «Είμαστε στο όριο της εξουθένωσης»

02.07.2024 14:44
ekav_new

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, έχει εξαγγείλει η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων με αιτήματα άμεσες προσλήψεις.

Ενδεικτικό είναι ότι από τις 5.000 Οργανικές Θέσεις στα Νοσοκομεία, υπηρετούν μόνο 2.300 τραυματιοφορείς, δηλαδή πάνω από 50% των θέσεων είναι κενές. Την ίδια ώρα οι τραυματιοφορείς κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, παρότι στη πρώτη γραμμή λαμβάνουν μισθούς χαμηλότερους από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Τη στάση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου από τις 10.π.μ έως και τις 15.00 μμ αλλά και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 12.00 έξω από το υπουργείο Υγείας, καλύπτει η Πανελληνία Ένωση Εργαζομένων στα Δημοσία Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τραυματιοφορείς με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των ασθενών (εισαγωγές, εξετάσεις κλπ.).

«Ταυτόχρονα οι εναπομείναντες τραυματιοφορείς βρίσκονται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις είναι ακατάλληλος ο εξοπλισμός (φορεία ,καρότσια κλπ.). Θα πρέπει άμεσα να ανανεωθεί.

Απαραίτητη η έκδοση καθηκοντολογίου των Τραυματιοφορέων λαμβάνοντας υπ’ όψην τις προτάσεις των Φορέων.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα Σωματεία Μέλη να διευκολύνουν τους Τραυματιοφορείς σε συμμετοχή στην Κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Εξετάσεις μέγιστης ακρίβειας με το πρώτο ψηφιακό PET/CT

«Λουκέτο» στην παιδοχειρουργική κλινική Χανίων μετά την παραίτηση της διευθύντριας

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Ποια είναι η επίδραση του σωματικού βάρους;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 17:04