search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:58
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Και ο… Παπουτσής για αρχηγός μετά την εμφάνιση της Διαμαντοπούλου (*)

02.07.2024 14:58
papoutsis_diamantopoulou_new

Η έντονη παρασκηνιακή κινητικότητα που φέρνει την αειθαλή Άννα Διαμαντοπούλου στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς συλλέγονται υπέρ της χιλιάδες υπογραφές σε όλη την Ελλάδα – και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια του avaaz -, έχει ανοίξει την όρεξη κι άλλων ιστορικών στελεχών του Κινήματος.

Λογικά και αναμενόμενα για τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ: Όταν έχει, σου λέει, τέτοιες φιλοδοξίες η Άννα Διαμαντοπούλου γιατί να μείνουν στην απέξω άλλα στελέχη, που και περισσότερο πιστά ήταν στην ιδέα του Κινήματος και δεν έδωσαν και δικαίωμα με περίεργα φλερτ με τον Μητσοτάκη.

Ένα από αυτά είναι και ο Χρήστος Παπουτσής, όπως αναφέρουν πληροφορημένες πηγές.

Ο Παπουτσής διατηρεί πάντοτε ισχυρά ερείσματα στο ΠΑΣΟΚ. Άρα πιο εύκολα θα μαζέψει εκείνος τις 5.000 υπογραφές που χρειάζονται παρά η Διαμαντοπούλου.

Επίσης έχει ολοκληρώσει τη θητεία του στην Παγκόσμια Τράπεζα που ήταν διορισμένος για χρόνια από το 2013 και διαθέτει άπλετο χρόνο για να αφιερωθεί στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και την επιστροφή του στις παπανδρεϊκές ρίζες.

Η διεκδίκηση της αρχηγίας, τού έχει μείνει απωθημένο άλλωστε, από τότε που κόπηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες του 2012, όταν ήθελε να είναι απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου και δεν κατάφερε να μαζέψει τις απαιτούμενες υπογραφές από μέλη της κεντρικής επιτροπής.

Μία υποψηφιότητα Παπουτσή, την ώρα που κατεβαίνει η Διαμαντοπούλου, έχει κι άλλο ιστορικό συμβολισμό: Είναι η «απάντηση» του «αντισημιτικού» μπλοκ στην επανεμφάνιση των εκσυγχρονιστών – πρόκειται για τις δύο πτέρυγες που συγκρούστηκαν μανιωδώς από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και σχεδόν για μία δεκαπενταετία.

*Το παραπάνω κείμενο είναι κατά κύριο λόγο και πάντως σε ό,τι αφορά τα περί υποψηφιότητας Παπουτσή, προϊόν μυθοπλασίας. Εμπνευσμένο από τις άγρια όμορφες εποχές του ΠΑΣΟΚ…

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης για ομιλίες Καραμανλή-Σαμαρά: Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω συγκεκριμένες πολιτικές ως δεξιές

Αρνητικό πρόσημο για Δούκα και Χαρδαλιά σε δημοσκόπηση – Πού απογοητεύουν, ποιοι είναι οι χειρότεροι δήμαρχοι

Μητσοτάκης με Μολδαβό πρωθυπουργό: Στεκόμαστε στο πλευρό της χώρας σας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:58