search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 07:38
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι πέντε υποψηφιότητες, ο «χρησμός» Διαμαντοπούλου και στο… βάθος Γιαννακοπούλου 

02.07.2024 06:11
pasok grafeia

Το ότι το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει καλά από διαδικασίες, συζητήσεις και κάλπες ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος. Σχεδόν ένα μήνα μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές το κόμμα μετράει ήδη πέντε υποψηφιότητες με πρόσωπα όμως να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. 

Οι πέντε… σίγουροι 

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος κατέθεσαν τις υποψηφιότητές ενώ χθες «σφήνα» στους διεκδικητές μπήκαν η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης.  

«Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», τονίζει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος λίγο μετά παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.  «Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ», ανέφερε στο μήνυμα της η Μιλένα Αποστολάκη. 

Στις πρώτες τους κινήσεις οι υποψήφιοι αρχηγοί δίνουν συνεντεύξεις. Χθες ο Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε σε One Channel και Open και η Μιλένα Αποστολάκη σε Real Fm, Παραπολιτικά και Kontra. Ο Χάρης Δούκας θα δώσει συνέντευξη σήμερα σε ιστοσελίδα ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega. Στις συνεντεύξεις τους οι υποψήφιοι αρχηγοί κινήθηκαν πάνω στα όσα είχαν πει και στις τελευταίες τους παρεμβάσεις αλλά και τις τοποθετήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώνει η Γιαννακοπούλου – Γρίφος Διαμαντοπούλου

Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο κατάλογος των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ θα μεγαλώσει. Πολύ κοντά στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία δεν αποκλείεται να το κάνει και μέσα τις επόμενες ώρες. 

Η βουλευτής έκανε μια δήλωση η οποία δείχνει τις προθέσεις της λέγοντας πως «θα είμαι στην πρώτη γραμμή», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «όπως άλλωστε ήμουν πάντα, και ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες εποχές για το ΠΑΣΟΚ και θα αγωνιστώ για τις παρακαταθήκες, της αρχές και τις αξίες μας, για να πάμε την χώρα μπροστά, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα, για να στηρίξουμε και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία».

Η… έκπληξη ήρθε από την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τοποθετήθηκε με αινιγματικό τρόπο σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ. Στην συνέντευξη της στον Γιώργο Κουβαρά απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι σκοπεύει να κάνει, όμως ήταν σαφής η πρόθεσή της να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία.

Είπε πως καλώς γίνονται οι εκλογές και ότι «όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πρέπει να οδηγηθούν σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας». «Αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν πολύ μεγάλη σημασία» είπε και τόνισε πως είναι οι πιο σημαντικές όχι για το ΠΑΣΟΚ αλλά για τη χώρα»

Ερωτηθείσα για το εάν σκέφτεται να καταθέσει η ίδια υποψηφιότητα απάντησε: «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο, γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φθάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας, λοιπόν, από τη δική του πλευρά θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσει και γι’ αυτό λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω». Σε επόμενη ερώτηση με ποιο ρόλο θα συμμετέχει είπε: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω, μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω».

Μάλιστα, συνεργάτες της στο topontiki.gr θέτουν το εξής ερώτημα: «Ποιος μπορεί να είναι πρωθυπουργίσιμος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη;» Παράλληλα δεν κρύβουν ότι η Άννα Διαμαντοπούλου δέχεται εισηγήσεις από φίλους και στελέχη του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Εθνική μπάσκετ εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά – «Να μας κάνετε όλους χαρούμενους» (Photos)

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: «Διαμορφώθηκε η μικρότερη και η πιο φοβική ΝΔ» – Κοινή εμφάνιση με Καραμανλή, LIVE η εκδήλωση

Συνεχείς εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Ένα βήμα πριν από την υποψηφιότητα η Διαμαντοπούλου – Ήδη πέντε διεκδικούν την ηγεσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 07:25