search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 20:11
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα ξενοδοχεία του Παρισιού παραμένουν άδεια – Πολύ χαμηλή η ζήτηση ένα μήνα πριν την έναρξη

02.07.2024 17:17
xenodoxeio paris

Οι επαγγελματίες του τουρισμού και των ξενοδοχείων στο Παρίσι ελπίζουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο με το όφελος που θα έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στις κρατήσεις τους για τις επόμενες σεζόν.

Αναμένοντας ένα καλοκαίρι που σπάει ρεκόρ, η ξενοδοχειακή βιομηχανία στο Παρίσι ανησυχεί καθώς αντιμετωπίζει χαμηλά ποσοστά πληρότητας ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενώ μόλις τέσσερις εβδομάδες απομένουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αναλυτές του κλάδου λένε ότι οι τουρίστες φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη τους στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τα ποσοστά πληρότητας είναι μειωμένα σχεδόν κατά 25% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.

Για το Ze Hotel στους πρόποδες της Μονμάρτρης, ο Ιούνιος δεν μοιάζει με τους προηγούμενους μήνες. Το ξενοδοχείο είναι μόνο μισογεμάτο, σε σύγκριση με τουλάχιστον 80% πληρότητα τα τελευταία χρόνια.

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αντιπαραγωγικό, καθώς όλα είναι πολύ ακριβά», λέει ο Aldric Duval, διευθυντής του ξενοδοχείου.

«Εξηγήσαμε (στους τουρίστες) ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία είναι περίπλοκοι, ότι η τιμή του εισιτηρίου του μετρό θα τριπλασιαστεί, ότι ο τουριστικός φόρος είχε τριπλασιαστεί… Επιπλέον, ο καιρός είναι δύσκολος, οπότε ο κόσμος είναι λιγότερο διατεθειμένος να έρθει», εξηγεί ο Duval.

«Είναι τρομερά ήσυχα»

Τον περασμένο Ιούλιο, η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας, Insee, ανέφερε ότι τα ποσοστά πληρότητας ξενοδοχείων στο Παρίσι ήταν κατά μέσο όρο 90,7%.

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα ξενοδοχείο με 100 δωμάτια, λιγότερα από 10 θα ήταν αδιάθετα κάθε νύχτα. Ωστόσο, οι τρέχοντες αριθμοί προβλέπουν ότι έως και 40 δωμάτια ενδέχεται να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Σύμφωνα με τον Romain Bellet, συνιδρυτή της WeHost, τα διαμερίσματα δυσκολεύονται να φτάσουν σε πλήρη χωρητικότητα, με τα ποσοστά πληρότητας να κυμαίνονται από 20% έως 25% στην Airbnb τον Μάιο.

«Είναι εξαιρετικά ήσυχα», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ενώ πολλοί τουρίστες προσανατολίζονται σε κρατήσεις της τελευταία στιγμής ελπίζοντας σε περαιτέρω μειώσεις τιμών, οι επαγγελματίες του τουρισμού και των ξενοδοχείων στο Παρίσι ελπίζουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο με το όφελος που θα έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στις κρατήσεις τους για τις επόμενες σεζόν.

Το τουριστικό γραφείο της πόλης, “Paris je t’aime”, δήλωσε ότι αναμένει η πλειονότητα των τουριστών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου να είναι από το εσωτερικό της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Αποτρέψαμε απόπειρα πραξικοπήματος, λέει η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας

Τουρκία: Ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα προκάλεσε πανικό στο μετρό της Σμύρνης – 11 τραυματίες (Video)

Μαρίν Λεπέν: Απόλυτη πλειοψηφία ή τίποτα – «Όχι στη συμμετοχή σε κυβέρνηση αν δεν μπορούμε να δράσουμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 20:11