search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 02:06
MENU CLOSE

Ολάντ: Επιζήμια για τη χώρα η απόφαση του Μακρόν για εκλογές – Ήταν μια εγκεφαλική παρόρμηση

02.07.2024 23:26
olande macron 76- new

Την απόφαση Μακρόν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην Γαλλία μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών κατέκρινε ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και υποψήφιος βουλευτής με το νέο Λαϊκό Μέτωπο δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η δημοκρατική παράταξη στη Γαλλία έχει αναμορφωθεί με διαδικασίες που υπήρξαν «οδυνηρές για το κυβερνητικό κόμμα και διαφανείς για τα κόμματα της Αριστεράς».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της απόσυρσης αριστερών υποψηφίων από περίπου 130 εκλογικές περιφέρειες για να μειωθούν οι πιθανότητες επικράτησης της ακροδεξιάς, ο Ολάντ είπε πως ενδεχομένως θα μειωθεί έτσι ο συνολικός αριθμός των βουλευτών της Αριστεράς αλλά και ότι αυτό «ήταν ένα τίμημα που έπρεπε να πληρωθεί».

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προέβλεψε ότι μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών θα υπάρχει μια αριστερά πιο ισόρροπη με περισσότερους σοσιαλιστές και οικολόγους, η οποία θα μπορούσε σταδιακά να δίνει λύσεις και όχι μόνο να θέτει εμπόδια.

Ερωτηθείς για την απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο Ολάντ διατύπωσε αμφιβολίες ως προς το αν ο Γάλλος πρόεδρος είχε στο μυαλό του κάποια στρατηγική και έκανε λόγο για «εγκεφαλική παρόρμηση, εξαιρετικά επιζήμια για τη χώρα». Δεν ήταν ούτε η σωστή ώρα ούτε ο σωστός τρόπος για προσφυγή στις κάλπες, είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

Διαβάστε επίσης:

Μόνο η Μισέλ Ομπάμα μπορεί να νικήσει τον Τραμπ: Ένας στους τρεις Δημοκρατικούς ζητά από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η Τέιλορ Σουίφτ και ο… υψηλός πληθωρισμός της Ευρώπης

Βουλευτής των Δημοκρατικών θέτει θέμα απόσυρσης Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 01:03