search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 19:14
MENU CLOSE

Ο Σκαθαροζούμης «ξαναζωντανεύει» και θα ανοίξει το 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

02.07.2024 17:31
beetlejuice_2405_1460-820_new

Ο «Σκαθαροζούμης», το σίκουελ της εμβληματικής ταινίας του Τιμ Μπάρτον που κυκλοφόρησε το 1988, θα ανοίξει το 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Mostra.

Τριάντα έξι χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Κίτον σε ηλικία 72 ετών αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του γεμάτου μορφασμούς «δαίμονα» Σκαθαροζούμη. Συμπρωταγωνιστές θα βρει τη Γουινόνα Ράιντερ και τον Γουίλεμ Νταφόε, υπό τη σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον, ο οποίος είναι ζευγάρι με την Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι, που είναι επίσης στο κάστινγκ.

«Σημαίνει πολλά για μένα να παρουσιάζω στο Φεστιβάλ Βενετίας αυτή την ταινία σε παγκόσμια πρεμιέρα», ανέφερε ο 65χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του φεστιβάλ.

Το «Beetlejuice Beetlejuice» σηματοδοτεί «την αναμενόμενη επιστροφή ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κινηματογράφου του Τιμ Μπάρτον», χαιρέτισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Mostra, ο Ιταλός Αλμπέρτο Μπαρμέρα, που διορίστηκε ξανά τον Μάιο για δύο χρόνια επικεφαλής του φεστιβάλ.

Στη πρώτη ταινία, που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ, δύο νεκροί νεόνυμφοι γίνονται φαντάσματα που στοιχειώνουν το παλιό τους σπίτι και καλούν έναν «βιοεξορκιστή», τον διάσημο Σκαθαροζούμη, για να τρομάξει τους νέους ενοίκους του σπιτιού.

Σε αυτή τη κωμωδία φαντασίας-τρόμου εκτόξευσε την καριέρα του Μάικλ Κίτον και αποκάλυψε το ταλέντο της Γουινόνα Ράιντερ, η οποία στη συνέχεια εμφανίστηκε σε μια άλλη μεγάλη επιτυχία του Τιμ Μπάρτον την ταινία το «Ψαλιδοχέρης» (1990).

Στο σίκουελ της ταινίας, ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει κατά λάθος για να αναστατώσει τις ζωές των ενοίκων του σπιτιού απελευθερώνοντας το χάος.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Άλφρεντ Γκαφ, Μάιλς Μίλαρ και Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ με το καστ αστέρων να αποτελείται επίσης από τους Κάθριν Ο’ Χάρα, Μόνικα Μπελούτσι, Τζάστιν Θερού, Άρθουρ Κόντι, Μπερν Γκόρμαν και Γουίλεμ Νταφόε.

Σύμφωνα με το Deadline, η Warner Bros έχει ορίσει την πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το «Beetlejuice Beetlejuice» θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού την Τετάρτη 28 Αυγούστου στη Sala Grande.

Διαβάστε επίσης:

Καρβέλας για φτώχεια: «Το πρόβλημα είναι η εκκλησία που αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο» (Video)

Χρήστος Τσαγανέας: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τον ηθοποιό (Video)

Διαψεύδει τον γάμο με την Μαράια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Έχει γίνει λάθος, δεν παντρεύομαι εγώ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 19:13