search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 21:00
MENU CLOSE

Νέο ρήγμα με Νετανιάχου: Ανώτεροι στρατιωτικοί θέλουν άμεσα κατάπαυση του πυρός – «Δεν υπάρχει περίπτωση» λέει ο πρωθυπουργός

02.07.2024 18:21
netanyahu

Την έντονη αντίδραση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προκάλεσε δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλούμενο ανώτερους στρατιωτικούς του Ισραηλινού Στρατού αναφέρει ότι θέλουν μια «κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ακόμη κι αν κρατήσει τη Χαμάς στην εξουσία προς το παρόν».

«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», απάντησε ο Νετανιάχου. «Θα τερματίσουμε τον πόλεμο αφού πετύχουμε όλους τους στόχους του, με τη νίκη μας επί της Χαμάς και της απελευθέρωσης όλων των ομήρων μας».

Το δημοσίευμα των New York Times αναφέρει έξι νυν και πρώην αξιωματούχους ασφαλείας, οι οποίοι πιστεύουν ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ήταν επωφελής για το Ισραήλ, με στόχους την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι στη Γάζα, την επίτευξη συμφωνίας με τη Χεζμπολάχ για την αποτροπή ενός πολέμου στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και δίνοντας στις δυνάμεις χρόνο να ανασυνταχθούν σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με τη Χεζμπολάχ. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη πυρομαχικών έχει επίσης επηρεάσει τη θέση του στρατού.

Διαβάστε επίσης:

«Νόμιζα ότι θα πεθάνουμε» – Τριάντα τραυματίες από ισχυρές αναταράξεις που οδήγησαν αεροσκάφος σε αναγκαστική προσγείωση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα ξενοδοχεία του Παρισιού παραμένουν άδεια – Πολύ χαμηλή η ζήτηση ένα μήνα πριν την έναρξη

Αποτρέψαμε απόπειρα πραξικοπήματος, λέει η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 20:59