search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 22:31
MENU CLOSE

Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή: «Aγανάκτησα» λέει τώρα η Φωτίου για το «άει στο διάολο» – «Δεν αναφερόμουν στην Κεφαλογιάννη»

02.07.2024 18:52
fotioy-kefalogianni-1

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Θεανώ Φωτίου, όταν η βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε γνωστή στην πολιτική ιστορία για τα … περίφημα γεμιστά με τα οποία θα αντιμετωπιζόταν η κρίση, σε μια έκρηξη θυμού έστειλε στο διάολο την υπουργό Τουρισμού.

Με Δελτίο Τύπου η Θεανώ Φωτίου κάνει λόγο για “έκφραση αγανάκτησης, χωρίς ασφαλώς να αναφέρεται ούτε στην Υπουργό ούτε στο Σώμα”, και προς επίρρωση των ισχυρισμών της σημειώνει ότι “για αυτό και δεν της έγινε οποιαδήποτε υπόδειξη από το Προεδρείο”. 

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς επικρίνει την κ. Κεφαλογιάννη ότι επιχείρησε με εντάσεις να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα μείζονα προβλήματα του τουρισμού και παραθέτει τη δική της θέση για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της επιτροπής. 

Όπως αναφέρει, όλα ξεκίνησαν κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού «Ενίσχυση τουριστικών υποδομών και εκπαίδευσης, επικαιροποίηση των επαγγέλματος των ξεναγών κ.λπ» που αφορούσε την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων όταν η κ. Υπουργός, σε παράβαση του κανονισμού της Βουλής (άρθρο 66, παράγραφος 7), διέκοψε την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για να την επιπλήξει λέγοντας της «έχετε ξεφύγει». 

Εκεί η κ. Φωτίου, για πρώτη φορά και πάντα αναφερόμενη στο προεδρείο, είπε ότι η κ. Υπουργός παραβαίνει τον κανονισμό. Παρόλα αυτά εκείνη συνέχισε και ολοκλήρωσε την παρέμβασή της. Μετά από λίγες ώρες, κατά την τρίτη, κατ άρθρων, ανάγνωση του νομοσχεδίου και αφού η κ. Υπουργός είχε τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο, άρχισαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών.

Μετά λοιπόν την τοποθέτηση της κ. Βέττα, η κ. Υπουργός ξανά πήρε το λόγο σε παράβαση του  κανονισμού της Βουλής για να σχολιάσει την τοποθέτηση της κ. Βέττα. Τότε ξανά η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στον κ. Πρόεδρο λέγοντας του ότι δεν πρέπει να επιτρέπει την παράβαση του κανονισμού της Βουλής. Εκεί, όπως σημειώνεται, έληξε και παρέμβασή της, έκλεισε το μικρόφωνο και αναφώνησε μία έκφραση αγανάκτησης, χωρίς ασφαλώς να αναφέρεται ούτε στην Υπουργό ούτε στο Σώμα, για αυτό και δεν της έγινε οποιαδήποτε υπόδειξη από το Προεδρείο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κυριαζίδης την είχε διακόψει για να δώσει τον λόγο στην Όλγα Κεφαλογιάννη προκειμένου να της απαντήσει. 

Θ. Φωτίου: Κυρία υπουργέ δεν μπορείς να καταπατάς τις διαδικασίες, περιμένουμε να μιλήσουμε όλοι να μας απαντήσει συνολικά

Δ. Κυριαζίδης (πρόεδρος Επιτροπής): Η υπουργός έχει τη δυνατότητα…

Θ. Φωτίου: Από πότε και δεν το ξέρω; Τόσα χρόνια είμαι μέσα στη Βουλή

Ο. Κεφαλογιάννη: Επειδή η κ. Βέττα ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την δραματική πενταετία ΣΥΡΙΖΑ, βρείτε τα μεταξύ σας. 

Θ. Φωτίου: Σας παρακαλώ κυρία υπουργέ, δεν θα κάνετε μικροπολιτική πάνω σε ένα νομοσχέδιο

Ο. Κεφαλογιάννη: Όλοι θυμούνται ότι ο τουρισμός…

Θ. Φωτίου: Αι στο διάολο

Ο. Κεφαλογιάννη: Τι είπατε; θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε κοινοβούλιο; και το πρόβλημά σας είναι ο κανονισμός; Εδώ δεν ξέρετε βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα! Ντροπή σας!

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Φωτίου μετά τα δημοσιεύματα επανήλθε, θέλοντας να βγάλει κωφούς όσους την άκουσαν. Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς επέμεινε ότι δεν είπε τίποτα απρεπές προς την υπουργό Τουρισμού ή το Σώμα και ότι υπήρξε εκμετάλλευση για να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA: Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα

Τρεις δικαστές του ΣτΕ υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Το Σάββατο τελικά η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή – Μπαράζ επαφών Κασσελάκη με βουλευτές-τομεάρχες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 22:29