search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:24
MENU CLOSE

«Λουκέτο» στην παιδοχειρουργική κλινική Χανίων μετά την παραίτηση της διευθύντριας

02.07.2024 13:43
nosokomeio-new

Η δραματική έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αποφάσεις που αντί να λύνουν τα προβλήματα δυστυχώς τα κάνουν χειρότερα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείων Χανιών στην Κρήτη. Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσει την αντίστοιχη κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), αποφάσισε να μετακινεί τη διευθύντρια από τα Χανιά στο Ηράκλειο, με συνέπεια η γιατρός να παραιτηθεί, αφού πρώτα είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι αδυνατεί να καλύπτει μια απόσταση περίπου 300 χιλιόμετρα σε κάθε μετακίνηση της προς και από το Ηράκλειο. Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία( ΠΟΕΔΗΝ).

Αναλυτικά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος: «Από κάτι τέτοιους άστοχους χειρισμούς της 7ης υγειονομικής περιφέρειας στη Κρήτη έχουμε το λουκέτο στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων. Για να καλύψει τα κενά στη παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ  στο Ηράκλειο, πήραν απόφαση να μετακινείται και να καλύπτει εφημερίες η διευθύντρια της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων. Να διανύει δηλαδή συνεχώς 300 χιλιόμετρα με προβλήματα υγείας».

Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις της γιατρού, της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και του σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο των Χανίων δεν εισακούστηκαν με συνεπεία τώρα στην Παιδοχειρουργική κλινική στα Χανιά να έχει μείνει μόνο ένας επικουρικός γιατρός και μια ιδιώτη γιατρός που κάνουν μόνο  τις απαραίτητες διακομιδές. Χειρουργεία και νοσηλείες δεν γίνονται πλέον.

«Τους προειδοποιήσαμε εμείς και το Σωματείο εργαζόμενων του νοσοκομείου Χανίων ότι προτίθεται να παραιτηθεί. Τίποτα. Και τελικά παραιτήθηκε η Διευθύντρια και εργάζεται σε ιδιωτική κλινική της πόλης.

Και τη γιατρό χάσαμε και η παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ δεν έλυσε τα προβλήματα της στελέχωσης. Μόνο  που με αυτούς τους χειρισμούς έβαλε λουκέτο η παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων και οι γονείς απευθύνονται σε εμάς καθημερινά για την ταλαιπωρία που υφίστανται να διακομίζονται στο ΠΑΓΝΗ. Έχουν στείλει και σχετικές επιστολές.

Η παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων, έμεινε με έναν επικουρικό γιατρό και μία ιδιώτη που με φιλότιμο βοηθάει στις εφημερίες και διακομιδές. Σταμάτησαν οι νοσηλείες, σταμάτησαν τα χειρουργεία. Μόνο διακομιδές. Γίνονταν 100 χειρουργεία σε παιδιά το χρόνο και έβλεπαν 15 με 20 παιδιά την εβδομάδα στα εξωτερικά Ιατρεία. Τώρα ΗΡΑΚΛΕΙΟ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, κάνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση της κλινικής προκειμένου να επαναλειτουργήσει. «Είναι αίτημα του Σωματείου του νοσοκομείου, όλων των κατοίκων των Χανίων», όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Ποια είναι η επίδραση του σωματικού βάρους;

Ασθενείς με σπάνια νοσήματα: Από 5 έως και 10 χρόνια χρειάζεται να περάσουν μέχρι να λάβουν σωστή διάγνωση

Αυξήθηκαν οι τιμές 461 φθηνών φαρμάκων, παραμένουν χαμηλοί μισθοί και συντάξεις – Οι δικαιολογίες του ΕΟΦ για να χρυσώσει το «χάπι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:24