search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 14:36
MENU CLOSE

Γαλλία: Το κόμμα της Λε Πεν έδιωξε υποψήφια που είχε φωτογραφηθεί με ναζιστικό πηλήκιο (Photo)

02.07.2024 12:31
marine_le_pen_new

Όσο κι αν θέλει το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν να εμφανίζεται ως… αναβαπτισμένο από τις ακροδεξιές και ρατσιστικές θέσεις του, πάντα θα συμβαίνει κάτι που θα υπενθυμίζει στους ψηφοφόρους τις σκοτεινές καταβολές του.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Μέτωπο (RN) αποφάσισε να αποσύρει άρον-άρον την υποψήφιά του Λουντιβίν Νταουντί αφότου εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία της με ναζιστικό πηλήκιο, αναφέρει το France Bleu Normandie.

Η Νταουντί ήταν υποψήφια του RN για την 1η εκλογική περιφέρεια του Καλβαντός και στο παρελθόν είχε φωτογραφηθεί με πηλήκιο αξιωματικού της Λουφτβάφε, της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, την περίοδο της ναζιστικής κυριαρχίας, ενώ στο πηλήκιο διακρίνεται η σβάστικα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίν Λε Πεν παλεύει να αποτινάξει κάθε σχέση με το σκληρό ακροδεξιό παρελθόν του κόμματός της, και γι’ αυτό τον λόγο κρατά και αποστάσεις από τη γερμανική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με την οποία, ωστόσο, ενδέχεται να συνυπάρξει το κόμμα της στην ευρω-ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID).

Διαβάστε επίσης

Ισπανία: Τρεις Μαροκινοί δολοφόνησαν Ισπανό που προσπάθησε να προστατεύσει γυναίκα την οποία παρενοχλούσαν 

Ο Ορμπάν στο (εχθρικό) Κίεβο για συνομιλίες με τον Ζελένσκι

Νέο λουτρό αίματος στο Μεξικό: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε «ξεκαθάρισμα» μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 14:36