search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 20:17
MENU CLOSE

Έρχεται νέο κύμα σκόνης από Σαχάρα – Τι να προσέχουν οι πολίτες

02.07.2024 17:56
AFRIKANIKH_SKONH
Eurokinissi

Το Υπουργείο Υγείας συνέχεια της σημερινής ενημέρωσής του από το δίκτυο μετρήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχώρησε σε ανακοίνωση που υπενθυμίζει τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας με αφορμή το νέο κύμα σκόνης από την Σαχάρα.

Το νέο κύμα σκόνης από την έρημο Σαχάρα μπορεί να φτάσει σε μέτρια επίπεδα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, κρίνεται επικίνδυνη η ατμόσφαιρα για πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Σε συνέχεια της σημερινής ενημέρωσής μας από το δίκτυο μετρήσεων του ΥΠΕΝ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το ΥΠΕΝ, εκτιμάται ότι οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 για σήμερα Τρίτη 2/07/2024 θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα (51-75 μg/m3) κυρίως λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Για τους λόγους αυτούς το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.3191/14.1.14 εγκύκλιο με συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) ως ακολούθως:

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 : 51-75 (μg/m3 ).

«Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη με όρους η 43χρονη δικηγόρος – Συνελήφθη μετά από μήνυση ποινικολόγου που είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό

Κερατέα: Η viral φωτογραφία με τους πυροσβέστες που ξαπλώνουν στο χώμα για να ξεκουραστούν (photo)

Εκτέλεση στο Ψυχικό: «Πρόσεχε τη Μύκονο», έλεγε σε φίλο του ο τοπογράφος – Στο κινητό του θύματος στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 20:17