search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 10:08
MENU CLOSE

Αγωνία στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές, προσπάθεια διάχυσης της ευθύνης

02.07.2024 07:31
mitsotakis111

Την αυτοπεποίθηση του κυβερνητικού επιτελείου φαίνεται ότι έχουν κάμψει οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που ξεκίνησαν από νωρίς να καταστρέφουν την χώρα, καθώς κανείς δεν ξέρει αν τα ίδια καιρικά φαινόμενα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. Το νέο επιτελικό κράτος έχει μπει ήδη υπό δοκιμασία παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τις μεγάλες προσδοκίες των κυβερνητικών στελεχών. 

Τα στοιχεία της φύσης – ξηρασία και αέρας – τα οποία είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν, προβληματίζουν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου αφού τα πρώτα μπουρίνια έφεραν και σοβαρά προβλήματα στους πολίτες. 

Για μία ακόμη φορά περιουσίες καταστράφηκαν, χιλιάδες στρέμματα και κατοικίες κάηκαν. Ο νέος σχεδιασμός και τα drones έφεραν κάποια αποτελέσματα τα οποία ωστόσο δεν  ήταν αρκετά για να ελεγχθεί η κατάσταση. 

Οι πολίτες για μία ακόμη φορά αισθάνθηκαν ανήμποροι απέναντι στους δυνατούς ανέμους και στις φλόγες που έκαιγαν τα πάντα γύρω τους. 

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να θέλει να κερδίσει αυτή την φορά το μεγάλο στοίχημα της σωστής λειτουργίας του επιτελικού κράτους, -το οποίο έχει απαξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών – ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο δεν έκρυψε την αγωνία του για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής για την σπουδαία δουλειά όπως είπε, που έκαναν αλλά επέστησε την προσοχή όλων για ένα καλοκαίρι που προβλέπεται ιδιαίτερα επικίνδυνο. «Είδαμε έναν καλύτερο συντονισμό και έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με την βοήθεια των drones εντοπίστηκαν έγκαιρα οι πυρκαγιές, αλλά και συντονισμό αστυνομίας πυροσβεστικής και εθελοντών», τόνισε.

Αναφερόμενος σε έναν πρόχειρο απολογισμό που ζήτησε όσον αφορά στις καταστροφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι όπως ενημερώθηκε σε Πάρνηθα και Σταμάτα κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα αντίστοιχα.

«Μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου και δεν θα κερδηθεί χωρίς την συνδρομή των πολιτών στην πρόληψη. Γι αυτό δόθηκε παράταση στον καθαρισμό των οικοπέδων για 15 ημέρες. Μπορεί οι δυνάμεις μας να είναι πιο έτοιμες αλλά τίποτα δεν είναι πιο χρήσιμο από την έγκαιρη προετοιμασία και την συμμετοχή του πολίτη. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο και είναι λογικό να έχει κάποιες αρρυθμίες. Πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα και θα αυξήσουμε και άλλο τον αριθμό. Έχουμε δρομολογήσει και την αφαίρεση των συσσωρευμένων κλαδιών για να μην αποτελούν εστίες πυρκαγιάς. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και αυτό επιβάλλει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Εθνική μπάσκετ εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά – «Να μας κάνετε όλους χαρούμενους» (Photos)

Χάρης Δούκας: Ψάχνει Εκπρόσωπο Τύπου για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Πώς Κατρίνης-Αποστολάκη ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους – Οι συζητήσεις και το παρασκήνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 10:08