search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 05:29
MENU CLOSE

Ζάκυνθος: Πανηγύρι με φόντο τις… φλόγες – Γλεντούσαν απτόητοι, ενώ το νησί καιγόταν! (video)

01.07.2024 08:44
zakynthos_panhgyri

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο από γλέντι σε πανηγύρι στη Ζάκυνθο, την ώρα που η μεγάλη φωτιά στην Αγία Μαρίνα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, όσο η φωτιά μαινόταν και ορισμένοι πάλευαν να την περιορίσουν, κάποιοι άλλοι φαίνεται πως δεν πτοήθηκαν στιγμή και συνέχισαν να διασκεδάζουν στο πανηγύρι του χωριού. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό, οι παρευρισκόμενοι συνεχίζουν τους χορούς, τα τραγούδια και το φαγοπότι ενώ οι πύρινες «γλώσσες» είναι σε απόσταση αναπνοής…

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αναισθησία όσων βρίσκονταν στο πανηγύρι.

«Η Ελλάδα σ’ ένα βίντεο…», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας.

Μαίνεται η φωτιά

Τα ξημερώματα της Δευτέρας το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ενημέρωσε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη αλλά παραμένει κρίσιμη.

«Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο.

Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ.

Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες».

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού, και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένονται και τα εναέρια μέσα.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2024: Τι δείχνουν τα στατιστικά για τις βάσεις από τους βαθμούς των υποψηφίων

Καιρός: Στους 38 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα – Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι (Video)

Τουρισμός: Απογειώνονται αφίξεις και μέση δαπάνη – επεκτείνεται και η σεζόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 02:57