search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:38
MENU CLOSE

Στην τελική ευθεία η αγιοποίηση του «influencer του Θεού» που πέθανε στα 15 του

01.07.2024 16:02
acutis agios

Ένας Ιταλός έφηβος που έπαιζε βιντεοπαιχνίδια θα γίνει ο πρώτος άγιος της νέας χιλιετίας της Καθολικής Εκκλησίας, αφού η αγιοποίησή του εγκρίθηκε από τις εκκλησιαστικές αρχές.

Ο Κάρλο Ακούτις, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, ήταν γνωστός για την αγάπη του στους υπολογιστές και χρησιμοποιούσε τις τεχνολογικές του δεξιότητες για να διαδώσει την επίγνωση της καθολικής πίστης, «συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ιστότοπου που κατέγραφε θαύματα» και έγινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού».

Η αναγνώριση των αγίων στην Καθολική Εκκλησία μπορεί να πάρει δεκαετίες, αλλά η υπόθεση του Ακούτις έχει προχωρήσει γρήγορα, με τον έφηβο να έχει ήδη πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Συχνά απεικονίζεται φορώντας τζιν και μπλουζάκι και η ιστορία του θεωρείται χρήσιμη για την Καθολική Εκκλησία καθώς επιδιώκει να συνδεθεί περισσότερο με τη νεότερη γενιά στην ψηφιακή εποχή και έχει γίνει δημοφιλής στις καθολικές ομάδες νέων.

Η διαδικασία της αγιότητας της εκκλησίας απαιτεί συνήθως οι υποψήφιοι να έχουν δύο θαύματα που τους αποδίδονται, με κάθε υπερφυσικό περιστατικό να απαιτεί εις βάθος εξέταση. Τον Μάιο, ένα δεύτερο θαύμα που αποδόθηκε στον Ακούτις αναγνωρίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο, απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για να ανακηρυχθεί άγιος.

Το τελευταίο «θαύμα» που αποδίδεται στον Ακούτις σχετίζεται με την φερόμενη θεραπεία ενός κοριτσιού από την Κόστα Ρίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι πέφτοντας έπεσε από το ποδήλατό της στη Φλωρεντία, όπου και σπούδαζε. Η μητέρα της είπε ότι προσευχήθηκε για την ανάρρωση της κόρης της στον τάφο του στην Ασίζη.

Ο Ακούτις είχε ανακηρυχθεί «ευλογημένος» μετά το πρώτο του θαύμα το 2020, όταν πιστοί λένε ότι θεράπευσε ένα αγόρι από τη Βραζιλία με εκ γενετής πάθηση στο πάγκρεας που δεν του επέτρεπε να τρώει κανονικά.

Ένα τελευταίο βήμα, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, όταν το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας είχε συναινέσει στην αγιοποίηση και οι καρδινάλιοι που συγκλήθηκαν από τον Πάπα ψήφισαν υπέρ. Ωστόσο, η ημερομηνία για την αγιοποίησή του δεν έχει οριστεί ακόμη, αν και είναι πιθανό να συμβεί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των εορτασμών του ιωβηλαίου έτους της Καθολικής Εκκλησίας το 2025.

Αυτή η τελετή αγιοποίησης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών παρουσία του Πάπα, θα είναι η στιγμή που ο Ακούτις θα ανακηρυχθεί επίσημα άγιος, πράγμα που σημαίνει ότι η Καθολική Εκκλησία σε όλο τον κόσμο μπορεί να ονομάσει ενορίες και σχολεία και θα καθιερωθεί μια γιορτή.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1991, ο πρόωρα χαμένος νεαρός μετακόμισε στο Μιλάνο της Ιταλίας με την οικογένειά του. Οι γονείς του δεν ήταν θρησκευόμενοι, αλλά η πίστη του νεαρού καλλιεργήθηκε από την Πολωνή νταντά του. Μετά το θάνατό του, το σώμα του μεταφέρθηκε στην Ασίζη όπου εκτίθεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά αξιοθέατα σύμφωνα με το Trip Advisor – Δεν … προτιμήθηκε ιδιαίτερα η Ακρόπολη

Ισμαήλ Κανταρέ: Πέθανε ο διάσημος Αλβανός συγγραφέας

Ουκρανία: Συνεχίζεται η επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων – Κατέλαβαν δύο χωριά στο Ντονέτσκ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:37