search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 06:59
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Δίστομο – Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα, υπό μερικό έλεγχο στη Ζάκυνθο  (Video)

01.07.2024 08:08
foties new

Με το πρώτο φώς της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν το έργο τους στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα όλης της χώρας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης των δύο πύρινων μετώπων που εκδηλώθηκαν την Κυριακή στην Αττική, σε Κερατέα και Σταμάτα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της φωτιάς ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον 45χρονο χωρίς τις αισθήσεις του. Εφάρμοσαν όλα τα πρωτόκολλα απινίδωσης και τον μετέφεραν στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

Στο μεταξύ, άνδρας που λιποθύμησε από εισπνοή καπνού στο γήπεδο Διονύσου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Στην περιοχή συνέχισαν να επιχειρούν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές. Στο σημείο παρέμειναν και επιχειρούσαν όλο το βράδυ 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα

Και στην πυρκαγιά της Κερατέας ήχησε πολλές φορές το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Μέτωπα σε εξέλιξη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Ζάκυνθοσε δύσβατη και δασική έκταση κοντά στο χωριό.

Το πανέμορφο δάσος της περιοχής κάηκε για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε καεί πάλι το 2007 και το 2012.

Με το πρώτο φως της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Erickson και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ (PZL), ξεκίνησαν ρίψεις νερού, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις.

Στην μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα, επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, δύο ερπύστριες της Π.Ε. Ζακύνθου με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη γύρω από το χωριό.

Μηχανήματα έργου άνοιξαν δασικούς δρόμους για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά και να ανακόψουν τη φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προσπαθούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από το πρωί προσπαθούμε να την οριοθετήσουμε, η φωτιά ήταν πολύ δύσκολή καθώς το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο και σε δύσβατο σημείο, ευτυχώς σύμμαχος μας ήταν ο αέρας», ανέφεραν χαρακτηρριστικά.

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στη Ριτσώνα στην Εύβοια. Η φωτιά περιορίστηκε στον χώρο του εργοστασίου από όπου και ξεκίνησε. Η φωτιά καίει ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία είναι εκτεθειμένα σε υπαίθριο χώρο δίπλα στο εργοστάσιο.

Κάποια στιγμή, η φωτιά είχε πλησιάσει κοντά στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρξε εισήγηση για την εκκένωση των εγκαταστάσεων.

Πλέον, όμως, η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί σημαντικά κι έτσι οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει περιορίσουν την πυρκαγιά στον χώρο του εργοστασίου.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Νωρίτερα, πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού προς Χαλκίδα για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια.

Στο Δίστομο Βοιωτίας η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση εξακολουθεί να μαίνεται.

Η φωτιά καίει βορειοανατολικά, μακριά από τον οικισμό σε δύσβατο σημείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Στους 38 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα – Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι (Video)

Τουρισμός: Απογειώνονται αφίξεις και μέση δαπάνη – επεκτείνεται και η σεζόν

Νεκρός 45χρονος από ανακοπή στη φωτιά της Σταμάτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 06:53