search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:22
MENU CLOSE

Retail & More (Carrefour): Στόχος τα 70 καταστήματα μέσα στο 2024 – Πλάνο ανάπτυξης και στα Βαλκάνια

01.07.2024 10:46
carrefour_new

Τη δυναμική ανάπτυξη της στην ελληνική αγορά με στόχο να φτάσει τα 70 καταστήματα Carrefour μέσα στο 2024 συνεχίζει βάσει του υφιστάμενου πλάνου της η «Retail & More A.E.», θυγατρική του Ομίλου ΑVE.

Για να το καταφέρει αυτό αναμένεται να αυξήσει κατά 30 τα καταστήματα της κατά το τρέχον έτος από 41 που ήταν στο τέλος το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή χρονιά η εταιρεία υπερδιπλασίασε τα σημεία της προσθέτοντας 24 νέα στο δίκτυο της

Ο τζίρος της εταιρείας, η οποία θυμίζουμε ότι άνοιξε τα πρώτα της σημεία στην ελληνική αγορά το 2022, ανήλθε το 2023 σε 4,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας όμως ζημιές 2,39 εκατ. ευρώ καθώς ακόμα τα έξοδα για την γρήγορη ανάπτυξη της υπερβαίνουν τα έσοδα.  

Παρ’ όλα αυτά, η ζημία καλύφθηκε στο σύνολο της από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 2 εκ. €. Σύμφωνα με τη διοίκηση τα πρώτα κερδοφόρα αποτελέσματα θα τα δει η εταιρεία κατά τη διάρκεια της χρήσης του 2025.

Σε ότι αφορά τώρα τη δομή του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων, 11 από αυτά ήταν franchise (9 Carrefour express και 2 Carrefour market), 2 είναι εταιρικά στην Θεσσαλονίκη (ένα Carrefour market στον Εύοσμο και ένα Carrefour express στην Αγορά Μοδιάνο), ενώ τον Νοέμβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% των μέτοχων της Χουλιόπουλος ΕΠΕ με την προσθήκη των 11 καταστημάτων Economy στο δίκτυο εταιρικών καταστημάτων.

Πενταετές πλάνο ανάπτυξης στα Βαλκάνια

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2023, υπογράφηκε Master Franchise Agreement με το Group Carrefour για τη δραστηριοποίηση στη Βουλγαρία. Για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε η Retail and More BG, 100% θυγατρική της Retail and More Α.Ε. Ταυτόχρονα η εταιρεία υπέγραψε Franchise agreement με την Parkmart Holding EAD για την μετατροπή των 22 καταστημάτων της που λειτουργούσαν κατά την 31.12.2023 με τα σήματα Parkmart και Aldo, σε Carrefour Market και Carrefour Express δίνοντας δυναμική στο πλάνο ανάπτυξης εκτός των ελληνικών συνόρων.

Γενικότερα τα πλάνα για την Βουλγαρία περιλαμβάνουν το Rebranding των 22 καταστημάτων Parkmart και Aldo έως τον Σεπτέμβριο. Τον Μάρτιο εγκαινιάστηκαν 2 Carrefour market σε Σόφια και ένα Carrefour express σε Βάρνα. Το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει εταιρικά και franchise καταστήματα. Σε αυτό το πλαίσιο και για την ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας σχεδιάζεται η δημιουργία τουλάχιστον 4 εταιρικών flagship καταστημάτων σε Σόφια και Plovdiv. Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα μιας τουλάχιστον εξαγοράς τοπικής αλυσίδας για να ενισχυθεί το δίκτυο.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί πως η εταιρεία υπέγραψε side letter με to group Carrefour για αποκλειστικότητα σε Σερβία, Αλβανία, Β. Μακεδονία & Κόσσοβο έχοντας την φιλοδοξία να υλοποιήσει ένα πενταετές πλάνο ανάπτυξης στις ανωτέρω χώρες παράλληλα με Ελλάδα και Βουλγαρία.

Διαβάστε επίσης:

Η Protection ενισχύει την αξιοπιστία της με νέες πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας

HELLENiQ ENERGY: Επιπλέον μέρισμα 60 λεπτών ανά μετοχή – Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Alpha Bank: Αλλάζει επίπεδο η Τράπεζα μετά την επενδυτική αξιολόγηση από την Moody’s

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:19