search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 21:14
MENU CLOSE

Πολάκης: «Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα προσώπων – “Ρηχό” το κείμενο των 87» (videos)

01.07.2024 00:49
polakis_pavlos

Βολές προς κάθε κατεύθυνση όσον αφορά της συζήτηση για την Κεντροαριστερά, άφησε ο Παύλος Πολάκη στην συνέντευξή του προς το Attica TV και τη δημοσιογράφο Μάγκυ Δούση, περιγράφει το σχέδιο διεξόδου που ο ίδιος προκρίνει αφήνοντας αιχμές και για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέδωσε τη συζήτηση για την κεντροαριστερά σε κέντρα που εκτιμούν ότι βρίσκεται σε αποδρομή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως είπε πρέπει κάποιος «να πάρει το εισιτήριο».

Σε ό,τι αφορά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έχασε από το 2015 ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθεί σήμερα και όχι σε ένα απροσδιόριστο κέντρο, ενώ σε ό,τι αφορά το διάστημα 2019 -2023 μίλησε για λανθασμένη αντιπολιτευτική γραμμή, την οποία απέδωσε στα «ηγετικά κλιμάκια» περίξ του Τσίπρα, η οποία όπως είπε διορθώθηκε μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές του 2023. Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, για το κείμενο των 87 ανέφερε πως το βρήκε «ρηχό».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά είπε πως «η ιστορία αυτή δεν ξεκίνησε από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων αλλά από διάφορους κύκλους και φέρονται διάφοροι πρόθυμοι και από τη μία μεριά και από την άλλη, φιλοξενούνται καθημερινά σε εκπομπές και σπρώχνουν τα πράγματα προς μία κατεύθυνση, όπως η κ. Μπατζελή το βράδυ των ευρωεκλογών που είπε να έρθει ο Δούκας».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε, «βγαίνει ο φίλος μου ο Χρήστος Σπίρτζης, βγαίνει και λέει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τίποτα», κλπ.

Σε ό,τι αφορά το κείμενο των 87, είπε ότι «βιαστήκανε λίγο» και πρόσθεσε πως βλέποντας τα ονόματα που υπογράφουν «το κείμενο δεν τους αξίζει, είναι πολύ ρηχό, θα περίμενα μια πιο σοβαρή γραμμή από αυτούς που υπογράφουν εκεί».

Σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι πρέπει να φύγει ο Μητσοτάκης εφόσον έχασε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους και τόνισε ένα μεγάλο κομμάτι της αποχής έχει να κάνει με απόρριψη προς τη ΝΔ, «έφαγε ένα πολύ γερό χαστούκι η διακυβέρνηση Μητσοτάκη ειδικά τον τελευταίο χρόνο, μετά το 41%».

Το θέμα, είπε, «είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή απάντηση από την αριστερή προοδευτική παράταξη του τόπου. Αυτή η απάντηση δε θα υπάρξει, επειδή θα βγει στη θέση του Ανδρουλάκη κάποιος άλλος ή στη θέση του Κασσελάκη κάποιος άλλος».

«Εγώ δεν είμαι με την σύγκλιση γενικά ή a priori» σημείωσε.

«Εγώ θέλω ένα πρόγραμμα το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό λαϊκό συμβόλαιο ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει καταρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κορμός της αντιπολίτευσης, καλώντας κι όποιον θέλει να συμπράξει σε μια τέτοια κατεύθυνση».

«Για μένα» είπε «δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί κεντροαριστεράς αν δεν πούμε “έχουμε σχέδιο συγκεκριμένης σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων;”».

Αν μιλάμε για ενότητα συνέχισε, θα μιλήσουμε σε προγραμματική βάση αναφέροντας τη σύγκρουση με τα καρτέλ, το πέρασμα της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο, την δημόσια υγεία, κλπ.

Σε μια αποστροφή του σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα της κεντροαριστεράς «Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω την αρένα των θέσεων».

Επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από τον Γενάρη του 2015 μέχρι το 2019 ένα εκατομμύριο ανθρώπους που δεν πήγαν αλλού, πήγαν σπίτι τους».

Ερωτηθείς γιατί συζητούνται τα πρόσωπα και όχι τα προγράμματα ανέφερε πως «Ο λόγος που συζητάμε μόνο για τα πρόσωπα είναι ότι κάποιοι θέλουν να ποδηγετήσουν αυτή τη διαδικασία. Τα κέντρα καταλαβαίνουν ότι μετά αυτό το αποτέλεσμα ο Μητσοτάκης είναι κοντά στο να πάρει το εξιτήριο και κάποιος άλλος θα πρέπει να πάρει το εισιτήριο»

Επανέλαβε πως «σε διαδικασία συμπόρευσης που την σπρώχνουν κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη».

Επανερχόμενος, στα όσα προηγήθηκαν της ήττας του 2023 είπε πως «το 2019 – 2023 υπήρξε μια αντίληψη στα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουμε κάποιο λάθος και να μη φοβίσουμε το κέντρο», και στη συνέχεια «είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της γραμμής». Υπογράμμισε πως «αυτοί που πήγαν σπίτι τους το 2015 είναι κρίσιμο να ξανάρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Το κέντρο, είπε «είναι θολό, κεντρώοι είναι αυτοί που ντρέπονται να πουν ότι βγάζουν τα προς το ζην από το σύστημα», ενώ χρησιμοποίησε και τον χαρακτηρισμό «κατοικίδια του συστήματος».

Για το αποτέλεσμα του 2023, είπε πως έφταιξε «το ότι δεν κάναμε την αντιπολίτευση που έπρεπε να κάνουμε όλοι».

«Η σωστή γραμμή έπρεπε να βγει από το Συνέδριο του 2022 αλλά διατυπώθηκε μόλις δύο μήνες από τις εκλογές του 2023.

Δεν αμφισβητήσαμε την πολιτική Μητσοτάκη στην πανδημία, προσκυνάγαμε το “Μένουμε σπίτι”», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για εκλογές στη Γαλλία: «Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς πήρε σάρκα και οστά»

Χρησμός Γιαννακοπούλου: «Θα είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή με ό,τι σημαίνει»

ΠΑΣΟΚ: Και επίσημα υποψήφιος ο Γερουλάνος – Το «τρίπτυχο ευθύνης» που κατέθεσε 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 21:13