search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:39
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πώς Κατρίνης-Αποστολάκη ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους – Οι συζητήσεις και το παρασκήνιο

01.07.2024 15:01
apostolaki_katrinis_0107_1920-1080_new

Ακόμα δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα. Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης ανακοίνωσαν πως θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος στις 6 Οκτωβρίου.

Ήταν βέβαιο για Κατρίνη

Το συμπέρασμα που έβγαινε χθες από την ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν πως ο βουλευτής Ηλείας θα διεκδικούσε την ηγεσία με τον ίδιο να δήλωνε πως το σκεφτόταν. Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι έμπειρος κοινοβουλευτικός και παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια των διασπάσεων και της κρίσης. Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη πρόεδρος του κόμματος αλλά βρισκόταν ακόμα στις Βρυξέλλες λόγω Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Κατρίνης ήταν τότε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε δήλωσή του, ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος (παραιτήθηκε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του) ανέφερε ότι «με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

«Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών» πρόσθεσε στη δήλωσή του.

Οι πρώτες επαφές της Αποστολάκη

Η Μιλένα Αποστολάκη βρισκόταν για χρόνια εκτός της ενεργούς πολιτικούς δράσης και επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2023 όταν και εξελέγη βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr ως δικηγόρος από τις πρώτες επαφές που έκανε ήταν με ανθρώπους του κλάδου της παρουσιάζοντας τις σκέψεις της και ζητώντας στήριξη στο εγχείρημά της.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του κόμματος αναφέρει ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ». Πρόσθεσε ότι «θέτει όλες της τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού και κάλεσε τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το γεγονός ότι απουσίαζε πολλά χρόνια από την πολιτική και την κριτική που δέχεται αυτό που απαντά είναι πως «δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και πως την περίοδο που απουσίαζε την έχει ως προίκα».

Η συνάντησή τους στο Caravel

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Μιχάλης Κατρίνης και η Μιλένα Αποστολάκη είχαν ένα τετ α τετ αρκετής διάρκειας. Το περιεχόμενο του διαλόγου τους παραμένει άγνωστο, ωστόσο σημειώνεται ότι κανένας από τους δύο δεν είχε επίσημα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλοι Δούκα για Μπακογιάννη: Αδυνατεί να αποδεχθεί την ήττα του

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Αλυτρωτικές προκλήσεις από τη νέα Πρόεδρο των Σκοπίων, που ανακάλυψε “Μακεδονία του Αιγαίου”»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αποχωρεί από την ενεργό πολιτική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:39