search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:30
MENU CLOSE

Πανελλήνιες 2024: Η Δήμητρα από το Μεσολόγγι ξεπέρασε τα 19.000 μόρια και αφιέρωσε την επιτυχία της στον παππού της

01.07.2024 17:52
MATHITRIA-NEW

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου από το Μεσολόγγι ξεχώρισε στις Πανελλήνιες, καθώς ξεπέρασε τα 19.000 μόρια και σημείωσε την καλύτερη επίδοση σε όλη την πόλη.

Σύμφωνα με το messolonghivoice.gr, η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου ήταν υποψήφια στο 1ο Επιστημονικό επίπεδο Ανθρωπιστικών Σπουδών και έγραψε 18,1 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 18,9 στα Αρχαία Ελληνικά, 20 στα Λατινικά και 19,3 στην Ιστορία.

Έτσι, με μέσο όρο βαθμών 19,08 συγκέντρωσε συνολικά 19.075 μόρια.

Η 18χρονη Δήμητρα έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την επιτυχία της στις Πανελλήνιες 2024:

«”Vincit qui se vincit” διακηρύττουν από τα βάθη της αρχαιότητας οι Ρωμαίοι και για εμένα στη φράση αυτή κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες.

Οι εξετάσεις αυτές, στις οποίες κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές ρίχνονται στη μάχη, ανεβαίνουν τον δύσκολο, γεμάτο εμπόδια δρόμο προς την κορυφή προσπαθώντας να κερδίσουν μια θέση στις σχολές των ονείρων τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας πνευματικός, σωματικός και ψυχικός αγώνας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Προσωπικά, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένη που με τη βοήθεια του Θεού κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου, που ήταν να εισαχθώ στη Νομική Σχολή Αθηνών με απώτερο σκοπό να εργαστώ στο μέλλον στο διπλωματικό ή το δικαστικό σώμα.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, η οποία ως φιλόλογος με καθοδήγησε στα μονοπάτια της γνώσης και της σοφίας, καθώς και τους καθηγητές του σχολείου μου, οι οποίοι με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Άλλωστε, αυτό που αξίζει να πράττουμε καθημερινά για να κερδίζουμε τους ”Μαραθώνες” της ζωής είναι να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ακόμη και όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα, έχοντας πάντοτε στο νου μας τη φράση του Αμερικανού προέδρου Theodore Roosevelt: Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις ήδη κάνει τον μισό δρόμο!

Την επιτυχία μου αφιερώνω στον παππού μου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που ως “Σωκράτης” με δίδαξε τις αρετές της επιμονής και της υπομονής για να πραγματοποιώ τα όνειρά μου!».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride – Αναβλήθηκε η δίκη – Στο πλευρό του ο Δημήτρης Νατσιός

Μονεμβασιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Ελισσαίο

Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα: Πώς σώθηκε η πιλότος, οι ψύχραιμες κινήσεις της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:30