search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:17
MENU CLOSE

Ο Μπακογιάννης βρήκε ευκαιρία τα… πασοκικά για να επιτεθεί στον Δούκα

01.07.2024 10:27
doukas_bakogiannis_new

Δεν ξέρω εάν ο σκοπός του είναι να πλήξει τον Χάρη Δούκα ή κάνει μία τοποθέτηση αρχής, πέρα από την οποιαδήποτε διάθεση για… πολιτική εκδίκηση. Αλλά η ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καλώντας τον διάδοχό του και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, να αποσυρθεί από τη δημαρχία, το πιθανότερο είναι να… βοηθά τον τελευταίο.

Κι αυτό διότι θυμίζει ξανά σε όλους ότι ο κ. Δούκας νίκησε τον κ. Μπακογιάννη – και άρα μπορεί να λέει ότι έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει μία τέτοια νίκη και στο γενικό πολιτικό πεδίο, με αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Αυτό είναι άλλωστε ένα από τα βασικά επιχειρήματα/όπλα με τα οποία κατεβαίνει ο κ. Δούκας στη μάχη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Μπακογιάννης υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ο Χ. Δούκας «κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο».

Επίσης, επισημαίνει ότι «το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες».

Αναλυτικά, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει:

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες.

Ακόμα μεγαλύτερες, επειδή κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δικαίωμα του κ. Δόυκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωση του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος.

Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης.

Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο.

Διαβάστε επίσης

Παρεξηγήσεις και εξηγήσεις για Τεμπονέρα, Τσιόκα, Κοτσακά

Τα πηγαδάκια του Νίκου Ανδρουλάκη

Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Η «μπηχτή» του Απόστολου Κακλαμάνη για υποψήφιο αρχηγό 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:14