search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:35
MENU CLOSE

Νέο θρίλερ στον αέρα: Έντονες αναταράξεις υποχρέωσαν αεροσκάφος να προσγειωθεί – Πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν (Photos/Video)

01.07.2024 19:09
aeroskafos kabina

Αεροσκάφος της Air Europa, ένα Boeing 787-9 Dreamliner που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Μαδρίτη στο Μοντεβιδέο, έκανε αναγκαστική προσγείωση σήμερα στο αεροδρόμιο Νατάλ της Βραζιλίας, μετά από «σοβαρές αναταράξεις» που προκάλεσαν τραυματισμούς πολλών επιβατών, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Air Europa διευκρίνισε ότι υπάρχουν επτά τραυματίες αλλά και αδιευκρίνιστος αριθμός (επιβατών) που υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε ότι οι επιβάτες που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μονσενιόρ Βαλφρέντο Γκουργκέλ της Νατάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές της Ουρουγουάης, που περιήλθαν σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 27 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο. Μια πηγή έκανε λόγο για «πολυτραυματίες» αλλά δεν διευκρίνισε αν η κατάστασή τους είναι σοβαρή. Άλλη διπλωματική πηγή, από την ίδια χώρα, είπε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός και ότι ορισμένοι πήραν ήδη εξιτήριο.

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία τόνισε με ανάρτηση στο Χ ότι το αεροσκάφος «προσγειώθηκε υπό κανονικές συνθήκες » στο Νατάλ, στη βορειοανατολική Βραζιλία και ότι «οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες».

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Νατάλ για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί ζημιές και θα σταλεί άλλο εντός των προσεχών ωρών προκειμένου να συνεχίσουν οι επιβάτες το ταξίδι τους.

Μία γυναίκα, η Μαριέλα Χοδάλ, ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ μια φωτογραφία που δείχνει την οροφή του αεροσκάφους από την οποία κρέμονται καλώδια και φαίνονται μεγάλοι, κίτρινοι σωλήνες στο εσωτερικό του. Η ίδια ανέφερε ότι δεν τραυματίστηκε επειδή φορούσε τη ζώνη ασφαλείας.

Τον Μάιο, ένας 73χρονος Βρετανός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα Boeing 777 της Singapore Airlines αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αύξηση των αναταράξεων στις πτήσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 η διάρκεια των αναταράξεων σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ 1979-2020 και οι σοβαρές, πιο σπάνιες αναταράξεις κατά 50%.

Διαβάστε επίσης:

Ανώτατο Δικαστήριο για Τραμπ: Έχει μερική ασυλία από ποινικές διώξεις – Πανηγυρίζει ο πρώην πρόεδρος

Βρετανία: Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις τρεις μέρες πριν τις εκλογές επιβεβαιώνουν συντριπτική νίκη των Εργατικών

Νότια Κορέα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το δημαρχείο της Σεούλ – Έξι νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:35