search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 03:02
MENU CLOSE

ΝΔ: Στο κόκκινο η αγωνία στο Μαξίμου για την κοινή εμφάνιση απόψε Καραμανλή – Σαμαρά   

01.07.2024 06:12
samaras-karamanlis

Με το βλέμμα στραμμένο στο πολεμικό Μουσείο βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς η σημερινή κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών έχει την σημασία της, τη συγκεκριμένη στιγμή.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «οι απόρρητου φάκελοι Καραμανλή» ο Αντώνης Σαμαρας θα κάνει μία ομιλία εφ όλης της ύλης ενώ ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει κυρίως για τα εθνικά θέματα και για τα ζητήματα των θεσμών.

Συνομιλητές των δύο πρώην πρωθυπουργών κάνουν λόγο για ένα πολύ μεγάλο πολιτικό γεγονός. Δίνουν ακόμα έμφαση στην συγκυρία καθώς οι τοποθετήσεις των δυο πρώην πρωθυπουργών έρχονται λίγες μέρες μετά την ενδιαφέρουσα ΚΟ της ΝΔ όπου ασκήθηκε κριτική από πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τόσο για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος όσο και για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και θα παραστεί το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας και πάρα πολλοί υπουργοί ενώ από την πλευρά του Αντώνη Σαμάρα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενώ σχεδόν αδύνατο εμφανίζεται το σενάριο να παραστεί στην εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, αλλά με την κριτική που έχει ασκήσει κατα καιρούς ο γνωστός δημοσιογράφος στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πάντως το σύνολο των γαλάζιων στελεχών περιμένει με ενδιαφέρον τις δύο ομιλίες αφού από αυτές θα φανούν οι προθέσεις, οι επιδιώξεις αλλά και στο που αποβλέπει η κίνηση των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει ένα μανιφέστο. Με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την αύξηση της ακροδεξιάς ο πρώην πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της.

Ακόμα αναμένεται να διατυπώσεις ενστάσεις στα εθνικά και ιδιαίτερα για τα ελληνοτουρκικά ενώ ειδικές αναφορές θα κάνει στο μεταναστευτικό αλλά και στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο. Με αφορμή το τελευταίο θέμα θα μιλήσει για περιφρόνηση από την πλευρά της κυβέρνησης των ψηφοφόρων της γαλάζιας παράταξης, των ανθρώπων δηλαδή παραδοσιακά στήριξαν και στηρίζουν την ΝΔ.

Αναμένεται ακόμα να στρέψει τα βέλη του και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα της διεύρυνσης. Με αφορμή μάλιστα τα όσα έχει πει ο πρωθυπουργός για το ιστορικό χαμηλό του 18% της κυβέρνησης Σαμαρά ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να υπενθυμίσει ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου η Ν.∆. σε επίπεδο απόλυτου αριθμού ψήφων βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας της .

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής θα αναφερθεί και αυτός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να εμφανίζεται “νωχελική έναντι των προκλήσεων“.

Θα αναφερθεί ακόμα στο διεθνές περιβάλλον, με έμφαση στην Ουκρανία και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της στάσης της ∆ύσης, αλλά και στη Μέση Ανατολή, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι θα ασκήσει κριτική όσον αφορά τους χειρισμούς Νετανιάχου.

Όπως και την προηγούμενη φορά που είχε μιλήσει ο Κώστας Καραμάνης θα κάνει αναφορές στο κράτος ∆ικαίου, και θα σταθεί στη λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών. Άλλωστε τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς και στο παρελθόν με αφορμή τις υποκλοπές είχαν κάνει παρόμοιες παρεμβάσεις.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αναμένεται να έχουν διαφορετικές απόψεις σε ότι αφορά την διεύρυνση προς το κέντρο αφού ο Κώστας Καραμανλής ήταν από τους πρώτους που είχε ξεκινήσει την συζήτηση για την κεντροδεξιά ενώ αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι κάπου πρέπει να μπεί ένα τέλος σε αυτό το αφήγημα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένονται οι τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών για το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ την ενόχληση του για την παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα επινίκια της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από πατέρα και θείο: «Το έγκλημα έχει εκατοντάδες ηθικούς αυτουργούς»

Χρησμός Γιαννακοπούλου: «Θα είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή με ό,τι σημαίνει»

ΠΑΣΟΚ: Και επίσημα υποψήφιος ο Γερουλάνος – Το «τρίπτυχο ευθύνης» που κατέθεσε 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 02:57