search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 18:25
MENU CLOSE

Καιρός: Ανάσα… δροσιάς από Τετάρτη με ισχυρές καταιγίδες, για να… ξαναζεστάνει από το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση

01.07.2024 18:23
kairos drosia 98- new

Μετά τα 40άρια των προηγούμενων ημερών, φαίνεται ότι ο καιρός θα μας χαρίσει μια μικρή ανάπαυλα μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες είχαν την τιμητική τους τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τις επόμενες ημέρες, προβλέπονται δροσιές και τοπικές μπόρες, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ανέμους. Η αστάθεια θα είναι έντονη την Τετάρτη στα Κεντρικά και Βόρεια και την Πέμπτη σε όλα τα ηπειρωτικά, με πιθανότητα ισχυρών καταιγίδων.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«ΔΡΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ- ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΝΕΜΩΝ.

Αστάθεια την Τετάρτη στα Κεντρικά και Βόρεια και την Πέμπτη σε όλα τα ηπειρωτικά, με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή ενίσχυση στα 6-7 το ερχόμενο Σάββατο.

Από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου από την Τετάρτη, με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.»

Η καθοδική και… ανοδική πορεία της θερμοκρασίας

Σε ανάρτηση για το πώς θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως φαίνεται Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα πάρουμε μια ανάσα «δροσιάς».

Όπως γράφει στην ανάρτησή του «η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 8/7 με μια μόνο ματιά σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στις ορεινότερες περιοχές (π.χ. 500-1000 μέτρα υψόμετρο) 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία. Αντίστοιχα στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα αλλά με πιο αυξημένη τη σχετική υγρασία.

ΕΜΥ: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ως το Σάββατο

Ο καιρός της Τρίτης

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και απο τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα όμως διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα δυτικά και κεντρικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 28 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης

Αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικέςκαταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειονατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 26 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Παρασκευής

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στο Αιγαίο από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ο καιρός του Σαββάτου

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 έως 4 πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση στους δρόμους: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στο Νέο Φάληρο – Στα κόκκινα ο Κηφισός

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι 2 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Πανελλήνιες 2024: Η Δήμητρα από το Μεσολόγγι ξεπέρασε τα 19.000 μόρια και αφιέρωσε την επιτυχία της στον παππού της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 18:24