search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 08:09
MENU CLOSE

Ισραήλ: Την εκτέλεση Παλαιστινίων κρατουμένων «με μια σφαίρα στο κεφάλι» ζητά ο ακροδεξιός Μπεν Γκβιρ

01.07.2024 09:01
itamar_ben_gvir_new

Ο ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ζήτησε την εκτέλεση Παλαιστινίων κρατουμένων που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές.

Σε μια δήλωσή του που υπάρχει και σε βίντεο, ο Μπεν Γκβιρ είπε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εκτελέσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους με μια «σφαίρα στο κεφάλι» και, παράλληλα, κάλεσε τη βουλή του Ισραήλ (Κνεσέτ) να υπερψηφίσει νομοσχέδιο που προβλέπει την εκτέλεση κρατουμένων, λέγοντας ότι θα πρέπει να τους δοθεί μόλις αρκετή τροφή για να τους κρατήσει στη ζωή μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νόμος.

Η Κνεσέτ ενέκρινε στις αρχές Μαρτίου 2023 την προκαταρκτική ανάγνωση νομοσχεδίου που ζητά την επιβολή της θανατικής ποινής σε Παλαιστίνιους κρατούμενους. Ο προτεινόμενος νόμος, ο οποίος απαιτεί δύο ακόμη αναγνώσεις για να τεθεί σε ισχύ, δίνει εντολή στα δικαστήρια να επιβάλλουν θανατική ποινή σε όσους «διαπράττουν αδίκημα δολοφονίας με κίνητρο τον ρατσισμό και πρόθεση να βλάψουν το κράτος του Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης

Βολιβία: Για «αυτο-πραξικόπημα» μιλάει τώρα ο Έβο Μοράλες – «Έχω την εντύπωση ότι ο Λουίς Άρσε μας εξαπάτησε»

Γαλλία: Μετά τη νίκη Λεπέν κάλεσμα Μακρόν σε «συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά

Τουρκία: Ισραηλινό επιβατικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αττάλεια – Το προσωπικό αρνήθηκε να το ανεφοδιάσει και ταξίδεψε στη Ρόδο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 08:08