search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 23:06
MENU CLOSE

Γερμανία: Ιρανός επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς – Έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

01.07.2024 21:35
germany_police
AP αρχείου

Με μαχαίρι σε αστυνομικούς επιτέθηκε ένας Ιρανός στη Γερμανία, κοντά στη Νυρεμβέργη, ενώ λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Ο άνδρας με καταγωγή από το Ιράν, φέρεται να επιτέθηκε πρώτα φραστικά σε αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην περιοχή Λάουφ αν ντερ Πέγκνιτς, κοντά στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Όταν εκείνοι τον απέπεμψαν, ο 34χρονος συνέχισε να τους προκαλεί και, όταν βγήκαν από το αυτοκίνητο, τους απείλησε με μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πρώτα σπρέι πιπεριού, πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και τελικά πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον άνδρα στην κοιλιακή χώρα.

Στον τραυματία παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν έκανε λόγο για «αυτοάμυνα» από την πλευρά των αστυνομικών, τονίζοντας ότι είναι ωστόσο λυπηρό ότι ο άνθρωπος πέθανε.

«Δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς αυτού του είδους τα περιστατικά», δήλωσε ο κ. Χέρμαν, παραπέμποντας στην δολοφονία του αστυνομικού στο Μανχάιμ από 24χρονο Αφγανό και στην πρόσφατη δολοφονία του ελληνικής καταγωγής Φίλιππου Τσάνη από έναν 18χρονο Σύρο στο Μπαντ Οϊενχάουζεν.

Σύμφωνα με την Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, ο Ιρανός, ο οποίος είχε φθάσει στην Γερμανία το 2015, είχε υποβάλει αίτηση ασύλου η οποία είχε απορριφθεί και ήταν ήδη σεσημασμένος, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους για πλαστογραφία και απόπειρα απάτης.

Διαβάστε επίσης:

Σαουδική Αραβία: Νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε το Ριάντ

Γαλλία: Περισσότεροι από 170 υποψήφιοι αποσύρονται από τον β’γύρο για να αποτρέψουν νίκη της Λεπέν

Γάζα: Εντολή του ισραηλινού στρατού για νέα εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς και της Ράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 23:05