search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 17:58
MENU CLOSE

Φωτιές: Στάχτη πάνω από 2.000 στρέμματα σε Πάρνηθα και Σταμάτα – Καταστράφηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στην Κερατέα (Photos)

01.07.2024 17:10
fotia-new

Πάνω από 2.000 στρέμματα δάσους στην Αττική παραδόθηκαν στις φλόγες από τις φωτιές που ξέσπασαν σε Πάρνηθα και Σταμάτα το Σαββατοκύριακο.

Σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν, την ώρα που πυροσβέστες και πολίτες έδιναν μάχη στα τρία μεγάλα μέτωπα των πυρκαγιών (Πάρνηθα, Σταμάτα, Κερατέα) που ξέσπασαν στην Αττική. 

Στη μεγάλη φωτιά της Σταμάτας που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση, δίπλα στην κοινότητα, και επεκτάθηκε στο Διόνυσο δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, στο πέρασμά της έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα. Όλη τη νύχτα παρέμεινε επί τόπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που έσβηνε αμέσως τις μικροεστίες και τις αναζωπυρώσεις

Η περιοχή μετράει έναν νεκρό 45χρονο που υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της φωτιάς, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Στάχτη πάνω από 2.000 στρέμματα

Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι στη Σταμάτα κάηκαν πάνω από 1.000 στρέμματα γης.

Ανάλογη ήταν και η έκταση της ζημιάς από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα το Σάββατο το μεσημέρι.

Το σημείο που ξέσπασε η φωτιά στην Πάρνηθα είναι περιοχή που είχε καεί ξανά το 2021, ενώ η πυρκαγιά έκαψε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη φωτιά υπήρξε και καταγγελία για εμπρησμό, με τον αντιδήμαρχο Διονύσου, Γιώργο Κομνηνάκη, να αναφέρει ότι κάτοικος της περιοχής ισχυρίστηκε ότι είδε έναν άνδρα, που ήταν ντυμένος πυροσβέστης να πετάει γκαζάκια.

Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια και Ι.Χ. στην Κερατέα

Στις 11:55 της Κυριακής ενημερώθηκε η Πυροσβεστική για την φωτιά στον οικισμό Πλάκα της Λαυρεωτικής. Ισχυροί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ που έπνεαν στην Αττική δεν βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης και η φωτιά γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η φωτιά έκαψε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αποθήκες και βλάστηση, η αστυνομία προχώρησε σε 52 απεγκλωβισμούς, ενώ δεκάδες ήταν οι απομακρύνσεις κατοίκων από σπίτια.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κρήτη: Μήνυμα από το 112

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου – Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο

Έρευνα της ΕΛΑΣ στις φυλακές Ιωαννίνων – Κρατούνται ο υποδιευθυντής και υπάλληλοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 17:58