search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:54
MENU CLOSE

Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα: Πώς σώθηκε η πιλότος, οι ψύχραιμες κινήσεις της – «Είχε γίνει φόβος και τρόμος των Τούρκων»

01.07.2024 17:43
mirage-12

Σώα είναι η 31χρονη πιλότος του Mirage 2000-5 που εγκατέλειψε το μαχητικό αεροσκάφος στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης του καθίσματος, ενώ μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της τροχοδρόμησης του μαχητικού μετά από εκπαιδευτική πτήση και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνάδελφοι της έσπευσαν να τον βοηθήσουν αμέσως μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, ενώ οι τεχνικοί της βάσης θα εξετάσουν τι συνέβη.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος Mirage 2000-5 -που εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από το χειριστή του, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας- βρίσκεται εκτός διαδρόμου προσγείωσης, δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της μονάδας.

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της Υποσμηναγού αλλά και την σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 πτέρυγας μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Μιράζ 2000-5 μετά από την εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πιλότος έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε αερομαχίες.

Ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης, μίλησε στο LIVE NEWS περιγράφοντας το τι μπορεί να συνέβη στο αεροσκάφος.

«Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεσαι πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος ο 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride – Αναβλήθηκε η δίκη – Στο πλευρό του ο Δημήτρης Νατσιός

Μονεμβασιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Ελισσαίο

Σπέτσες: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 44χρονου Άγγλου ιστιοπλόου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:53