search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 07:29
MENU CLOSE

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ίχνη» των κατηγορουμένων και σε άλλες δύο εκτελέσεις; Τι εξετάζουν οι αρχές

01.07.2024 09:37
karaivaz_katerinopoulos

Πιθανή εμπλοκή των δύο αδελφών και κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ σε ακόμη δύο συμβόλαια θανάτου εξετάζουν οι Αρχές που έχουν βάλει στο στόχαστρο το παρελθόν τους.

Ως γνωστόν, τα δύο αδέλφια δεν κατηγορούνται μόνο για τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου, αλλά και για τον θάνατο του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, τον Δεκέμβριο του 2021, έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι. Και στις δύο περιπτώσεις ως μέσο μετακίνησης των δύο πληρωμένων πιστολέρο χρησιμοποιήθηκε ένα σκουρόχρωμο σκούτερ, το οποίο, όμως, ποτέ δεν βρέθηκε από τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τις έρευνες.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ρεπορτάζ της Real News θέλουν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχουν βάλει εδώ και αρκετό διάστημα στο «μικροσκόπιο» άλλες δύο δολοφονίες και συγκεκριμένα αυτή του Δημήτρη Καπετανάκη, που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 στα Βριλήσσια, αλλά και τη δολοφονία ενός Αλβανού, του Μάριου Διαμαντή, σε πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στην περιοχή της Νίκαιας. Ο «Καπές», όπως ήταν το προσωνύμιο του Καπετανάκη, δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το σπίτι του, την ώρα που επέστρεφε πεζός σε αυτό. Δράστης ήταν ένα άτομο το οποίο κατέβηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του και πυροβόλησε πισώπλατα το θύμα, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί σε ουκ ολίγες υποθέσεις δολοφονιών, εκβιασμών, ακόμα και μαστροπείας κατ’ επάγγελμα.

Η δολοφονία του Μάριου Διαμαντή σημειώθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου του 2022, στο πρατήριό του στην περιοχή της Νίκαιας. Το θύμα φέρεται να είχε εμπλοκή όχι μόνο με την αλβανική, αλλά και με την ελληνική μαφία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί, μήνες πριν από τη δολοφονία του, εξέταζαν τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και ήθελαν τον Διαμαντή να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, το ένα για λογαριασμό της αλβανικής μαφίας και το άλλο για την Greek Mafia.

Η δολοφονία του φαίνεται πως είχε στοιχεία σύμπραξης μεταξύ αλβανικής και ελληνικής μαφίας, καθώς θεωρήθηκε πως ο Διαμαντής είχε ενοχλήσει κάποια άτομα, εντός και εκτός Ελλάδας, και έπρεπε να βγει από τη μέση. Άλλωστε, αν ευσταθούν οι πληροφορίες της Ασφάλειας πως το θύμα από την Αλβανία είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου για χάρη προσώπου του οποίου η υπογραφή «έπεσε» στην Κολομβία και αφορούσε Βέλγο που διέμενε στην Αθήνα, τότε όλα δείχνουν πως δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο.

Οι δύο νέες προς διερεύνηση δολοφονίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως εκτιμούν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ., «δείχνοντας» τα δύο αδέλφια που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Ωστόσο, παρά τις εντατικές έρευνες της Ασφάλειας, στοιχεία που να στέκουν στο δικαστήριο και αποδείξεις για την εμπλοκή των δύο συγκεκριμένων προσώπων οι Αρχές ακόμα δεν έχουν καταφέρει να συλλέξουν, παρά μόνο ενδείξεις εμπλοκής.

Η Οικονομική Αστυνομία

Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται και τα εμβάσματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των δύο αδελφών οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία εντόπισε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος το τελευταίο δίμηνο και ενημέρωσε σχετικώς την Αστυνομία. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, την έρευνα ανέλαβε η Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χρονικό διάστημα μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ, στους λογαριασμούς των δύο αδελφών κατατέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνολικά αγγίζουν τα 100.000 ευρώ. Μάλιστα, κάποια χρήματα φέρεται να εμβάζονται από αλλοδαπή εταιρεία με έδρα στις ΗΠΑ. Ηδη έχει αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής με στόχο να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την εταιρεία. Και αυτό γιατί ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι μέσω αυτής, ίσως, να λειτουργούσαν ο ηθικός ή οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ελεγκτικές Αρχές εξετάζουν και τα ακίνητα που φέρονται να έχουν αγοράσει οι κατηγορούμενοι σε χρονικό διάστημα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τρία ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στην Παλλήνη και στον Γέρακα.

Τα δύο αδέλφια, η δίκη των οποίων ξεκίνησε ήδη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, είναι -βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος- οι φυσικοί αυτουργοί. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία εμφανής σχέση με τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο, οι κατηγορούμενοι, κατά τις Αρχές, ήταν αυτοί που εκτέλεσαν ένα πληρωμένο συμβόλαιο, ενώ άλλοι είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή. Μέσω των δικηγόρων τους, βέβαια, οι κατηγορούμενοι αρνούνται αφενός ότι εμπλέκονται στη δολοφονία, αφετέρου ότι έχουν γνώση γι’ αυτά τα εμβάσματα. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησαν από το δικαστήριο να λάβουν γνώση των συγκεκριμένων στοιχείων, χαρακτηρίζοντάς τα ως κρίσιμα για την πορεία της υπόθεσης.

Οι έρευνες

Τα δύο αδέλφια, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, χαρακτηρίζονται «σκληροί» και «αδίστακτοι κακοποιοί». Από την αρχή η Αστυνομία είχε εστιάσει τις έρευνές της για την εξιχνίαση της υπόθεσης σε ένα βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε μετά από εξέταση του υλικού των καμερών στη γύρω περιοχή και, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το βαν συνόδευσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μάλιστα, θεωρείται πιθανόν ένας από τους δράστες να επιβιβάστηκε στο βαν ή να έκρυψαν σε αυτό τη μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Απρίλιο, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, έγινε έφοδος σε εταιρεία καθαρισμού στη Νίκαια στην οποία φέρεται να ανήκει το βαν. Η έφοδος δεν πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, αλλά από την οικονομική Αστυνομία. Στα βιβλία που πήραν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί, την ημέρα της δολοφονίας δεν διαπίστωσαν πουθενά να υπάρχει παρουσία του λευκού βαν στον Αλιμο, όπου και εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος.

Στο μεταξύ και σε ό,τι αφορά το ποιος ή ποιοι έδωσαν την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του γνωστού δημοσιογράφου, πληροφορίες αναφέρεουν ότι οι Αρχές έχουν «χαρτογραφήσει» τα πρόσωπα και τα κίνητρά τους.

Οι δράστες, πιθανότατα, φέρεται ότι είχαν ενοχληθεί από ρεπορτάζ του δημοσιογράφου και αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση. Μάλιστα, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν την πιθανή εμπλοκή άνδρα που κρατείται σε ελληνικές φυλακές και ο οποίος φέρεται να λειτουργεί ως συντονιστής της επιχείρησης, καθοδηγώντας τους εκτελεστές.

Το χρονικό

Σημειώνεται ότι οι πρώτες συλλήψεις για το έγκλημα που συντάραξε το πανελλήνιο έγιναν πέρυσι την άνοιξη, δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος κάλυπτε επί σειρά ετών το αστυνομικό ρεπορτάζ. Η δολοφονία έγινε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Αννινου, στον Άλιμο. Ο Γιώργος Καραϊβάζ μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν, όταν δύο δράστες τον πλησίασαν με μια μηχανή σκούτερ μάρκας Beverly.

Η εκτέλεση έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, ενώ οι δράστες φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει πολύ καλά τις κινήσεις τους. Ο ένας από αυτούς φορούσε κράνος και ο δεύτερος είχε κρύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα. Η εκτέλεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, όπου διακρίνονται οι δύο δράστες πάνω στο μαύρο σκούτερ να πλησιάζουν στο σπίτι του δημοσιογράφου το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2023. Η στιγμή κατά την οποία γίνεται η καταγραφή τους απέχει χρονικά περίπου πέντε λεπτά από την ολοκλήρωση του δολοφονικού τους σχεδίου. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ο οδηγός της μοτοσικλέτας να φορά ένα ασημί κράνος και ακριβώς από πίσω βρίσκεται ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έχει καλυμμένο το πρόσωπό του. Το σκούτερ φαίνεται πως έρχεται από άλλο σημείο και όχι από τον δρόμο που ακολούθησε προς το σπίτι του ο δημοσιογράφος.

Αμέσως μετά το χτύπημα, οι δύο δράστες κατευθύνθηκαν με τη μοτοσικλέτα τους προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος και πριν από το ΣΕΦ έστριψαν προς τον Κηφισό. Τα ίχνη τους χάθηκαν στη λεωφόρο Αθηνών. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 17 κάλυκες. Περισσότερες από έξι σφαίρες έπληξαν τον δημοσιογράφο -οι τέσσερις στο κεφάλι-, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίστηκαν και από την ανάλυση των καμερών που βρίσκονται στη λεωφόρο Ποσειδώνος εντοπίστηκε ένα ύποπτο βαν, που φαίνεται να συνόδευε τη μηχανή, στην οποία επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου. Τα δύο οχήματα, το βαν και η μηχανή, κινούνταν για ώρα και για αρκετά χιλιόμετρα σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, σε κάποιο σημείο που δεν καλύπτεται από κάμερες πρέπει να υπήρξε μετεπιβίβαση του ενός εκ των επιβατών της μηχανής στο βαν.

Πηγή: RealNews

Διαβάστε επίσης:

Οι Νορβηγοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις διακοπές τους – Η λίστα με τους top προορισμούς (photos)

Πανελλαδικές 2024: Τι δείχνουν τα στατιστικά για τις βάσεις από τους βαθμούς των υποψηφίων

Καιρός: Στους 38 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα – Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 07:26