search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:22
MENU CLOSE

Χαρίτσης για εξαήμερη εργασία: «Σήμερα είναι μια κακή μέρα για τη χώρα»

01.07.2024 16:06
haritsis

«Σήμερα είναι μια κακή μέρα για τη χώρα. Ξεκινάει η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε νέα παρέμβασή του με αφορμή τον νέο νόμο για την εξαήμερη εργασία ο οποίος όπως τονίζει ο ίδιος είναι «κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της Δεξιάς, είναι η κυβέρνηση των ελίτ και της εργοδοσίας και έφερε ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Έξι μέρες εργασία χωρίς ρεπό, δεκάωρη και δωδεκάωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, κανονικοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» και τονίζει ότι πρέπει «να αντισταθούμε στον παραλογισμό της εκμετάλλευσης».

«Όχι στην εξαήμερη εργασία», αναφέρει και ζητά «να ανοίξει τώρα η συζήτηση -όπως γίνεται πλέον σε όλη την Ευρώπη- για τετραήμερη εργασία με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών». Προσθέτει ότι «η αριστερή και προοδευτική εναλλακτική αποτελεί αδήριτη κοινωνική ανάγκη. Με πρόγραμμα διεξόδου για τον κόσμο της εργασίας, με πρόγραμμα διεξόδου για την κοινωνική πλειοψηφία».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Πώς μπήκε και η Διαμαντοπούλου «στο παιχνίδι» για την ηγεσία του κόμματος

Κασσελάκης: Να μην επιτρέψουμε την αντικατάσταση Ποττάκη πριν την ολοκλήρωση της έρευνας για το ναυάγιο της Πύλου

ΠΑΣΟΚ: Τα «βέλη» Δουδωνή για τους πρώην βουλευτές Επικρατείας του κόμματος  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:22