search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 08:53
MENU CLOSE

Σέριφος: Υπό έλεγχο η φωτιά μετά από νύχτα εφιάλτη – Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες, κάηκαν σπίτια (Video)

30.06.2024 07:31
serifos

Υπό έλεγχο τέθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής, η φωτιά στη Σέριφο μετά από μια εφιαλτική νύχτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, «η φωτιά είναι υπό έλεγχο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση».

»Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να τη σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», πρόσθεσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως είπε μέχρι στιγμής «δεν έχει γίνει απολογισμός, αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές».

Άγνωστα τα αίτια της φωτιάς

«Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει», επισήμανε ο δήμαρχος Σερίφου, τονίζοντας πως τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Οι δυνάμεις επιτηρούν σε όλα τα σημεία. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Σε επιφυλακή παραμένουν στο νησί, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων, 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά πυροσβεστών με τρία οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη νήσο Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ».

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινές διακοπές

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία του Europride 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα – Συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 08:53