search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 00:14
MENU CLOSE

Ρουβίκωνας: Η αστυνομία μας εμπόδισε να βοηθήσουμε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα

30.06.2024 17:45
rouvikonas pyrosvestiko (1)

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας προχώρησε καταγγελία -σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί παρεμπόδισαν την εθελοντική πυροσβεστική ομάδα και το όχημα της- να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν: «Μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στην περιοχή Κατσιμίδι στην Πάρνηθα, η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα έσπευσε άμεσα στο μέτωπο. Τη στιγμή που το πλήρωμα προσέγγιζε το σημείο, μπλόκο αστυνομικών δυνάμεων διέκοψε την πορεία του, μόλις αντιλήφθηκαν ποιους εθελοντές είχαν μπροστά τους».

«Παρόλα αυτά, τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν μέσα από δασικές εκτάσεις και παρακάμπτοντας το μπλόκο να φτάσουν στο ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, καθώς η φωτιά είχε ξεσπάσει μέσα σε χαράδρα, λόγω της διαδρομής που αναγκαστικά ακολούθησε το πλήρωμα με πλήρη υπαιτιότητα της αστυνομίας, δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς», σημειώνουν.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τονίζουν, τέλος, «βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, με το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο να παραδίδουν τη συνολική διαχείριση αντιμετώπισης πυρκαγιών στην αστυνομία και όχι στους πυροσβέστες, εθελοντές και μη, τους πλέον δηλαδή αρμόδιους. Όπως και να χει, η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα θα συνεχίσει τόσο τις προληπτικές περιπολίες όσο και την ενεργή εμπλοκή της στα πύρινα μέτωπα».

Διαβάστε επίσης:

Δορυφορική εικόνα του Meteo: Πάνω από την Κρήτη ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Πυρκαγιά στη Κερατέα: Αστυνομικοί απομακρύνουν ηλικιωμένους από το σπίτι τους (Video)

Δήμαρχος Σερίφου μετά την πυκαγιά: «Το νησί διαθέτει δύο μόνιμους πυροσβέστες και δύο εποχικούς» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 00:14