search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 10:52
MENU CLOSE

Ρουκέτες Νίκου Μωραίτη για Τσίπρα: «Έκανε το Ινστιτούτο άσυλο αποστατών» – Τι λέει για Κασσελάκη, Γεροβασίλη

30.06.2024 13:26
moraitis_2601_1460-820_new
credit: Facebook/@Nikos Moraitis

Σφοδρή κριτική στους αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη και σκληρές κουβέντες για τον Αλέξη Τσίπρα έχει η συνέντευξη που παραχώρησε ο γνωστός συνθέτης, στενός συνομιλητής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μωραΐτης, στο thetoc και τον Δημήτρη Τάκη.

Σε μία χειμαρρώδη και χωρίς… αναισθητικό συνέντευξη, ο κ. Μωραΐτης επικρίνει τον πρώην πρωθυπουργό για τη στάση του έναντι του κ. Κασσελάκη, ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν «μάζεψε» τους «87», αλλά για το πώς αντιμετωπίζει τη Νέα Αριστερά. Τον χαρακτηρίζει κομματάρχη και “τασιάρχη” και του καταλογίζει ότι προσπαθεί να καλύψει το ψυχολογικό κενό της αποχώρησης από την ηγεσία εμπλεκόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ο μικροκομματισμός δεν τον άφησε να φύγει μπροστά. Κάνεις το Ινστιτούτο σου άσυλο αποστατών την ώρα που ο ελληνικός λαός τούς έχει δώσει 2,45% και τους έχει πει “σπίτια σας και τις έδρες πίσω”;» σημειώνει σε κάποιο σημείο ο αιρετικός χρήστης του Twitter (X), με τις αναρτήσεις που προκαλούν θύελλες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα είναι εξαιρετικά αρνητικός στο λεγόμενο «rebranding», ξεκαθαρίζοντας πως δεν κατανοεί αυτή την επιχείρηση «επιστροφής» του πρώην πρωθυπουργού.

«Ο Τσίπρας από Τσε έγινε Σημίτης»

Εξηγώντας δε, μία πρόσφατη ανάρτησή του ότι «ο Τσίπρας από Τσε έγινε Σημίτης», σημειώνει για το σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αν το θέλει, μακριά μας να ‘ναι και καλή του επιτυχία. Το “σημιτικό κέντρο” είναι καλυμμένο από τον Μητσοτάκη. Δεν το έχουν καταλάβει; Κυβερνάει με δύο πυλώνες. Ο ένας είναι ο σημιτικός κι άλλος είναι ο ακροδεξιός του πρώην ΛΑΟΣ. Και καταφέρνει με έναν τρόπο και τους συνταιριάζει και τους δυο. Η αλήθεια είναι ότι εγώ τον “Τσίπρα του rebranding” δεν τον κατανοώ, δεν καταλαβαίνω τι θέλει να κάνει. Ξέρω μόνο ότι δεν μου αρέσουν οι κινήσεις του. Και έχω το απόλυτο δικαίωμα αυτόν που υπερασπίζομαι με πάθος σήμερα να πάψω να τον υπερασπίζομαι αύριο, γιατί δεν γουστάρω πια τις κινήσεις του.

Δεν καταλαβαίνω τι έκανε στο συνέδριο. Δεν καταλαβαίνω τι κάνει τώρα. Διότι μην κοροϊδευόμαστε. Ένα τηλέφωνο να σήκωνε στη Γεροβασίλη και να έλεγε “μάζεψέ τους”, δεν θα υπήρχαν οι 87 υπογραφές τώρα. Δυστυχώς έχει ανθρώπους δίπλα του που τον οδηγούν σε λανθασμένους δρόμους. Αυτοί τον συμβουλεύουν από το 2019 και έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Δεν το έχει καταλάβει».

Αναφερόμενος στο πώς ήρθε σε επαφή με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μωραΐτης λέει: «Τυχαία, ένας κοινός φίλος μας μας φέρνει σε μια τηλεφωνική επικοινωνία. Πέρυσι το καλοκαίρι που ήμουν διακοπές στην Πάρο, πριν κατέβει για υποψήφιος. Έχει κάνει την δήλωση για τη σεξουαλική του ταυτότητα λέγοντας τη φράση “δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου”. Ώπα ρε φίλε, λέω, τι είπες τώρα! Από τότε συγκράτησα το όνομά του. Και τότε που μιλήσαμε στο τηλέφωνο του είπα “συγχαρητήρια για τη δήλωσή σας αυτή”.

Μου ζήτησε να του μιλάω στον ενικό και μου λέει: “κοίταξε να δεις, θα μείνω εδώ. Και θα μείνω στην πολιτική. Σκέφτομαι ακόμη και την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ”. Του λέω: Νέος άνθρωπος είσαι, η Αχτσιόγλου μπορεί να μην πάει καλά. Μπορεί να χρειαστεί όντως κάποιος ηγέτης στο μέλλον. “Όχι”, μου λέει, “για τώρα μιλάω”.

-Αυτή η συζήτηση πότε γίνεται

Tον Αύγουστο του 2023. Του λέω “τι εννοείς τώρα;”. Μου φάνηκε τόσο απίθανο. Τι να σου πω καλέ μου άνθρωπε; Κάν το! Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Θα καταγράψεις μια δύναμη 5- 10%. Πολύ σύντομα ανακάλυψα ότι θα κερδίσει».

Αρνείται πάντως ότι είναι στενός φίλος του κ. Κασσελάκη: «Δε μιλάμε για στενή φιλία. Μιλάμε για μία πολύ καλή σχέση. Έχω αυτή τη ρημάδα την κατάρα να είμαι μ’ αυτόν που τον πολεμάνε όλοι. Το οποίο έχει φτάσει σε ακραία σημεία πλέον. Μπορεί να βλέπω Τσάμπιονς Λιγκ και να είμαι με μία ομάδα και να αδικήσει ο διαιτητής την άλλη ομάδα και αντί να χαρώ που θα κερδίσουμε, να λέω “αυτό είναι αδικία, θα είμαι με τους άλλους”. Οπότε είμαι πάντα με αυτόν που βάλλεται.

-Και αδικείται ο Κασσελάκης από τότε που εξελέγη αρχηγός;

Μόνο αδικείται, δεν γίνεται και τίποτα άλλο. Προσπαθώ να βρω γιατί μένει εδώ. Γιατί εγώ δεν θα έμενα, το ομολογώ. Θα τους έλεγα “δεν πάτε να πνιγείτε;” και θα γύριζα στη ζωή μου. Τι είναι αυτό που τον έλκει; Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ να ψυχογραφώ τους ανθρώπους, νομίζω ότι ο Κασσελάκης έχει μια τεράστια ανάγκη να αγαπιέται, αλλά με τους δικούς του όρους. Το οποίο το εκτιμώ βεβαίως. Εγώ πχ δεν θα ανέβαζα ποτέ τον Τάιλερ πάνω στην εξέδρα στην κεντρική ομιλία στο Σύνταγμα. Το θεωρώ λάθος πολιτικά. Από την άλλη όμως του δίνω ένα τεράστιο respect διότι αυτό πάει την ελληνική κοινωνία δεκαετίες μπροστά.

-Μπορεί να πετύχει o Κασσελάκης;

Πιστεύω πως αν πάει στην Αμερική μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα. Εμένα τα αποτελέσματα μου δείξανε δύο Ελλάδες. Όταν παίρνεις 18 – 20% στην Αττική και στην επαρχία 10- 12, με εξαίρεση κάποιους “ανοιχτούς” νομούς, είναι σαν η επαρχία να σου λέει δεν θέλω ομοφυλόφιλο πρωθυπουργό. Και δεν ξέρω αν αυτό θα αλλάξει σύντομα. Και φοβάμαι ότι στην επαρχία αυτός ο συντηρητισμός πηγάζει από σκελετούς στις δικές τους ντουλάπες.

-Ποια είναι σήμερα η πολιτική σου σχέση με τον Στέφανο;

Μιλάμε στο τηλέφωνο, με ρωτάει πράγματα και απορώ πώς μου μιλάει ακόμα, γιατί του κάνω αδιανόητη κριτική και αυτό εκτιμώ περισσότερο σε αυτόν. Εμένα αν μου έκαναν τέτοια κριτική, δεν ξέρω αν θα τους ξαναμιλούσα. Προφανώς, όμως, αυτός ο άνθρωπος, επειδή έχει μεγαλώσει στην Αμερική, λειτουργεί αλλιώς. Προφανώς, οι άνθρωποι εκεί ξέρουν την αξία του “μαστιγώματος”. Εκτιμούν το μαστίγωμα, όχι τα χάδια.

Ο κ. Μωραίτης δίνει τη δική του ερμηνεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχεται στη στάση που τηρεί ο κ. Τσίπρας:

«Στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετράει το εξής: Τι είναι αυτός ο ανεξέλεγκτος που δεν τηρεί την επετηρίδα, που βγάζει νέα πρόσωπα και μας αφήνει απ’ έξω, που αποφασίζει χωρίς να συνεδριάζουν δέκα φορές τα όργανα; Ο Τσίπρας τι έκανε; Θα έπρεπε να συνεδριάσουν όλα τα όργανα για να παρθεί μια απόφαση. Να κάνουν όλους τους συμβιβασμούς, να συμφωνήσει ο Τσακαλώτος, ο Τζανακόπουλος, οι 53 και οι 1013 – όλοι οι φωστήρες για να ληφθεί μια απόφαση. Μπορεί να είναι πολύ δημοκρατικό, αλλά καθόλου λειτουργικό. Εγώ θα ήθελα από τον Τσίπρα να είχε διαγράψει το 2019 το μισό του κόμμα, και τότε θα είχε πετύχει και θα είχε ξαναβγεί. Σήμερα, πιο εύκολα μπορείς να περάσεις τις εξετάσεις και να μπεις στη NASA παρά να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει κάποιον.
Γιατί κατά την άποψη σου υπάρχει αυτός ο υπόγειος πόλεμος που – ας μην κοροϊδευόμαστε τώρα – δέχεται ο Κασσελάκης από τον Τσίπρα;

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας άνθρωπος που το 2023, χωρίς να του το ζητάει κανείς, αποφασίζει να φύγει, και πριν περάσει καλά καλά ένας χρόνος βάζει τρικλοποδιές στον επόμενο αρχηγό. Προσωπικά, δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ακόμη και από οικογένειες της Δεξιάς που υποτίθεται ότι μισιούνται: Μητσοτάκηδες, Σαμαράδες, Καραμανλήδες – κανείς δεν έκανε αυτό στον επόμενο.

Ο Καραμανλής έχασε, πήγε στα πίσω έδρανα της Βουλής και άφησε τον Σαμαρά να κάνει τη δουλειά του μετά. Ο Σαμαράς μπορεί να βγαίνει κατά καιρούς και να αφήνει καμιά σπόντα, αλλά δεν ήρθε ποτέ να αμφισβητήσει ευθέως τον Μητσοτάκη, να φτιάξει ομάδες ή να γράψει στο facebook “ο Μητσοτάκης πρέπει να πάει πάλι σε εκλογές για πρόεδρο”.

Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα. Ένας πρώην πρωθυπουργός παρεμβαίνει για να πει κάτι για τη χώρα του. Δεν γίνεται κομματάρχης. Τι τον κάνει να νιώθει ότι είναι ακόμα κόμμα του; Πήγαινε λύσ’ το αυτό το πρόβλημα. Ασχολήσου με κάτι άλλο. Είσαι πρώην πρωθυπουργός, σε έχουν σε μεγάλη εκτίμηση στο εξωτερικό, άνοιξε τους ορίζοντές σου».

Η στάση του Τσίπρα πολιτικά δεν εξηγείται, μόνο ψυχολογικά εξηγείται. Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι συνηθισμένος να βγαίνει πρόεδρος, να είναι στα κινήματα, να είναι πρόεδρος της νεολαίας, μετά του κόμματος, να κερδίζει, να ξανακερδίζει, να κυβερνά, να χάνει, να είναι όλη η ενήλικη και εφηβική ζωή του μέσα στην πολιτική, προφανώς όταν αποχωρεί βρίσκεται μπροστά σε ένα υπαρξιακό κενό. Αυτό, όμως, που το συναισθάνομαι σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν μπορείς να το καλύπτεις με το να γίνεις τασιάρχης. Κάλυψε το με μια φυγή του εαυτού σου προς τα εμπρός. Έκανε το ινστιτούτο του, έκανε ένα πετυχημένο συνέδριο. Τέλεια κίνηση! Και πάλι όμως ο μικροκομματισμός δεν τον άφησε να φύγει μπροστά. Κάνεις το Ινστιτούτο σου άσυλο αποστατών την ώρα που ο ελληνικός λαός τούς έχει δώσει 2,45% και τους έχει πει “σπίτια σας και τις έδρες πίσω”;

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: LIVE η ομιλία Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Τα δύσκολα είναι μπροστά – Οι δήμοι να απομακρύνουν κατεπειγόντως τους επικίνδυνους εύφλεκτους όγκους

ΚΑΠΑ Research: Εκλογές το Φθινόπωρο στο ΠΑΣΟΚ θέλει το 47%, «όχι» στην ενιαία κεντροαριστερά – Τι λένε για Κασσελάκη, Τσίπρα  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 10:52