ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 00:30
MENU CLOSE

Politico: Τα τρία συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία - Ισχυρή Λεπέν πληγωμένος Μακρόν

30.06.2024 23:45

Τα πρώτα συμπεράσματα από το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο στη Γαλλία, έβγαλε το Politico.

Το δεύτερο είναι η… καταστροφή του Μακρόν, ενώ κάνει λόγο και για το πώς αναμένεται να χωριστούν τα στρατόπεδα στον β’ γύρο και αν θα καταφέρουν να κόψουν από την Λεπέν τις 289 έδρες.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα του Politico:

  1. Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) έλαβε το 33,5% των ψήφων και ήρθε πρώτος. Βελτίωσε το ήδη ιστορικό του αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και η κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας την επόμενη εβδομάδα είναι πλέον εφικτή.
  2. Μεγαλύτερος χαμένος της βραδιάς ο Εμανουέλ Μακρόν και οι σύμμαχοί του, αφού θα χάσει δεκάδες από τις 250 έδρες που κατέχει σήμερα στην Εθνοσυνέλευση.
  3. Τρεις υποψήφιοι έχουν περάσει σε εκατοντάδες εκλογικές περιφέρειες, με τον Μελανσόν να έχει ήδη δηλώσει ότι θα ζητήσει από όσους δικούς του υποψηφίους τερμάτισαν στην τρίτη θέση να αποσυρθούν από την κούρσα για να νικήσουν το RN. Ενώ ο κεντρώος συνασπισμός δεν έχει ακόμη δώσει σαφείς οδηγίες, η απόφασή του θα επηρεάσει έντονα την ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: «Αν εκλεγώ, θα είμαι πρωθυπουργός όλων» δηλώνει ο Μπαρντελά

Γαλλία: Ο Μακρόν καλεί σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά – Η Λεπέν ήδη σκέφτεται την αυτοδυναμία

Τουρκία: Ισραηλινό επιβατικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αττάλεια – Το προσωπικό αρνήθηκε να το ανεφοδιάσει και ταξίδεψε στη Ρόδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 00:28
Exit mobile version